Netanyahu'nun istifasını isteyenler sokağa indi

İsrail'de Netanyahu'nun istifasını isteyenler sokaklara indi polisle çatışmalar yaşandı.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de, Başbakan Benjamin Netanyahu ve onun hükümetinin politikalarına karşı geniş çaplı protestolar gerçekleşti. Binlerce gösterici, Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri göz ardı ettiği iddiaları ile erken seçim talebinde bulundu.

GÖSTERİLER VE TALEPLER

Habima Meydanı'nda toplanan protestocular, Netanyahu ve İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ın Gazze Şeridi'ndeki duruma duyarsız kaldıkları gerekçesiyle eleştirildi. Göstericiler, "113 gündür çile çekiyor; Netanyahu ve Gantz'ın umurunda değil" ve "Hemen şimdi erken seçim" gibi mesajlar içeren pankartlar taşıdı. İsrail polisinin erken seçim talebiyle düzenlenen gösterilere müdahale ettiği bildirildi.

POLİS MÜDAHALESİ VE GERGİNLİK

Protestocuların Savunma Bakanlığı'nın da bulunduğu Kaplan Caddesi'ni trafiğe kapatma girişimlerine polis yaya ve atlı birliklerle müdahale etti. Yaklaşık iki saat süren müdahale sırasında en az iki kişi gözaltına alındı. Bir kadın göstericinin ayağının polis atları tarafından ezildiği bildirildi.

GÖSTERİCİLERİN GÖRÜŞLERİ

Gil Gat adlı bir gösterici, mevcut hükümetin İsrail'in güvenliğini ihmal ettiğini ve 7 Ekim'deki Hamas saldırısının bu ihmalin bir sonucu olduğunu iddia etti. Gat, hükümetin Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin kurtarılması için her şeyi yapması gerektiğini belirtti.

Noa Harell ise, gösteriye katılan bazı kişilerin hükümeti İsrail vatandaşlarını koruma görevini yerine getirmemekle suçladığını ifade etti. Harell, Gazze savaşının devam etmesinin zararlarına dikkat çekerek, İsrailli esirlerin kurtarılması taleplerinin altını çizdi. Bazı göstericilerin, esirlerin kurtarılması için Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını dahi desteklediklerini söyledi.

Hava sıcaklıkları bir anda düşecek Evlilik kredisi 10 gün sonra hesaplara yatıyor Konvoy, makam araçları yerine otobüs Bağımsız Filistin için önemli bir adım İsrail protestoları gölgesinde Eurovision Hücrelerin DNA'sını bile değiştiriyor