Nepal'deki sel ve heyelan

- Ülkede sel ve heyelanlarda 80 kişi hayatını kaybetti - Kaybolan 36 kişiden ise halen haber alınamıyor

ANKARA (AA) - Güney Asya ülkesi Nepal'de cuma gününden bu yana şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda 80 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kyodo'nun haberine göre, Emniyet Sözcüsü Pushkar Karki, ülkenin güneyinde cuma gününden beri etkili olan muson yağmurlarının yol açtığı sel ve heyelanlarda, 27 bölgede 2 bin 847 evin tamamen çöktüğü, 48 bin 316 evin sular altında kaldığını belirtti.

Sel ve toprak kaymalarında en az 36 kişinin kayıp olduğunu, 25 kişinin yaralandığını aktaran Karki, 80 Nepallinin de hayatını kaybettiğini ifade etti.

Devam eden yağmur nedeniyle 21 bin kişinin yerlerinden olduğunu kaydeden Karki, ülkenin doğusunda elektrik santrallerinin su altında kalması nedeniyle bölgeye 2 gündür elektrik ve telekomünikasyon hizmeti verilemediğini söyledi.

Bölgede mahsur kalanları arama kurtarma çalışmaları emniyet ve ordu birimlerinin katılımıyla sürerken, askerler sel sularından etkilenmemek için yüksek kesimlere sığınan halka yardım malzemeleri götürüyor.

Ülkenin güneyindeki Chitwan bölgesinde yer alan Sauraha turistik kentinde selde mahsur kalan 600 turistin güvenli bölgelere aktarılması için filler kullanıldı.

Nepal'de haziranda başlayan muson yağmurları eylüle kadar sürüyor. Ülkede, geçen yıl temmuz ayında muson yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 75 kişi yaşamını yitirmişti.


İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti