NATO'dan Baltık ülkeleri ve Polonya'ya 4 bin asker

- Polonya Savunma Bakanı Macierewicz: - "NATO, Baltık ülkeleri ve Polonya'ya birer tabur olarak toplamda 4 bin asker konuşlandıracak"

VİLNİUS (AA) - Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz, NATO'nun Litvanya, Letonya, Estonya ve Polonya'ya 4 bin asker konuşlandıracağını bildirdi.

Polonya haber ajansı PAP'a göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşen Macierewicz, 8-9 Temmuz'da Varşova'da düzenlenecek NATO zirvesinde, Baltık ülkeleri ve Polonya'ya 4 bin asker gönderilmesi hakkında karar verileceğini belirtti.

Macierewicz, "NATO, Baltık ülkeleri ve Polonya'ya birer tabur olarak toplamda 4 bin asker konuşlandıracak. Bu savaş taburları, NATO'nun doğu kanadında önemli bir unsur olarak daima kalacaktır. Bizim Stoltenberg ile görüşmemiz bunu doğruladı." ifadelerini kullandı.

ABD, İngiltere ve Almanya'nın Doğu Avrupa ülkelerine destekleyeceğini vurgulayan Macierewicz, NATO zirvesinden sonra bölgeye toplamda 8 bin asker ve askeri teçhizatın gönderilmesi ihtimalinin olduğunu kaydetti.

3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Batık gemiden çıkan hazine başa bela oldu Yarasanın ısırdığı adam öldü