NASA Algılama ve Takip Ağı kullanacak

12 Ekim'de bir göktaşı Dünyayı teğet geçecek ve NASA bunu gezegensel savunma sistemlerini test etmek için kullanacak.

12 Ekim'de bir göktaşı, Dünya yüzeyinden astronomik bir taş atımı ile geçerek, yaklaşık 4,200 mil uzakta bgeçecek ve NASA bu fırsatı kullanarak gezegensel savunma sistemlerini test etmeyi planlıyor.

2012 TC4 30 ila 10 feet genişliğinde küçük bir asteroid. Bu, Şubat 2013'te Rusya'yı etkileyen Chelyabinsk meteorundan biraz daha büyük. Bu yakın yaklaşımda, gezegenin hiçbir riski yok: "2012 TC4'ün yörüngesini, vurulmayacağından emin olmak için yeterince iyi biliyoruz Earth, "Paul Chodas, Yakın Dünya Nesli Araştırmalar Merkezi'nin yöneticisi, bu ayın başlarında açıkladı.

Ancak asteroid, NASA'ya, gezegeni tehlikeli Yakın Dünya Nesnelerinden korumak için sahip olduğu bazı sistemleri test etme fırsatı sunar.

"Bilim adamları her zaman bir asteroidin, Dünya'yı yakın bir yaklaşımla yakalayacağını ve güvenli bir şekilde geçip alacağını bilmekten mutluluk duyduklarını, çünkü mümkün olduğunca karakterize etmek ve öğrenmek için veri toplamak için hazırlıklar yapabilirler" dedi. 2012 TC4'ün gözlemlerine liderlik eden Michael Kelley , yaptığı açıklamada . "Bu kez, bu asteroidi kullanarak dünyadaki asteroit tespit ve takip ağı test etmek, potansiyel bir gerçek asteroit tehdidi bulma konusunda birlikte çalışmak için birlikte çalışabilme kapasitemizi değerlendirmek için başka bir çaba katıyoruz" dedi.

Günümüzde NASA tarafından kullanılan gezegensel savunma sistemleri, gözlem merkezleri vasıtasıyla yapılan gözlem ve gözlem faaliyetlerine odaklanmaktadır. Dünya'ya çok yakın olan bir asteroid üzerindeki yeteneklerini test etmek, bilim insanlarını kendi tekniklerini hassaslaştırabilir ve yeteneklerinin güçlü ve sınırlamalarını daha iyi anlayabilir.

Şu anda 2012 TC4'ün boyutu ve Dünya'dan geçeceği mesafe çok zordur. Bize gelecek en yakın mesafe 4.200 kilometre iken, Dünya ile Ay arasındaki mesafenin yaklaşık üçte ikisi olan 170.000 mil olabilir.

Arizona Üniversitesi Ay ve Gezegensel Laboratuvarı'ndan Vishnu Reddy, "Bu çaba, ilk ve takip gözlemlerini, kesin yörünge belirleme ve uluslararası iletişimleri içerecek şekilde tüm sistemi kullanacak" dedi.

Bilim adamları asteroidin yörüngesini oluşturmak için teleskopları kullanmayı planlıyorlar. Chodas, "Böyle bir tatbikat için mükemmel bir hedeftir, çünkü 2012 TC4'ün yörüngesini biliyoruz, ancak Dünya'yı etkilemeyecek kadar kesin olacağız, kesin yolunu henüz tam olarak tespit ettik" dedi. "Gözlemevlerinde, asteroitler yaklaştıkça bir düzeltme yapmaya ve takip gözlemleri elde etmek için birlikte çalışarak daha da rafine edilmiş asteroid yörünge belirlemelerini mümkün kılma görevini üstlenecek."

Asteroitleri izlemek için gözlem ağlarının yanı sıra NASA, saptırma da dahil olmak üzere gezegen savunmasına daha doğrudan yaklaşımlar geliştirme üzerinde çalışıyor. Haziran ayında, uzay ajansı ilk asteroit saptırma misyonunu -Double Asteroid Redirection (DART) tasarımın sonraki aşamasına girdiğini açıkladı .

Bu plan, yörüngesini değiştirmek için asteroit vurmayı ve onu Dünya'nın yolundan itmeyi kapsıyor. DART'ın ilk hedefi, 2022 ve 2024 yıllarında Dünya'ya uzak bir yaklaşıma sahip olan bir ikili asteroidi (iki cesetli bir göktaşı) olanıdır. NASA, cesetlerden birine çarptığında, diğer cesetlere kıyasla ne kadar yol aldığını görecektir. sistemi.

"DART, gelecekte gezegenimizi gelecekteki asteroit etkilerinden koruyabileceğimizi göstermek için kritik bir adım" diyen Andy Cheng, misyon liderlerinden biridir. "İç yapıları ya da kompozisyonları hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığımız için bu denemeyi gerçek bir asteroid üzerinde gerçekleştirmeliyiz. DART ile, tehlikeli nesneyi gezegeni tehdit etmeyecek farklı bir uçuş yoluna sokarak, Dünya'nın bir asteroid saldırısından kinetik çarpma kuvvetiyle nasıl korunacağını gösterebiliriz. "

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında