NASA 'evrenin sesi'ni yayınladı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 'evrenin sesi' olarak adlandırılan ultrason verilerden oluşturulmuş ‘müziği’ yayınladı.

Bilim insanları, Hubble teleskobunun Wide Field Camera 3 kamerasıyla çektiği galaksi kümelerinin fotoğraflarını sese dönüştürdü. Her bir öğeye bir ses verildi. Yıldızlar ve kompakt galaksilere kısa ve net tonlar, sarmal galaksilere de değişen yüksekliğe sahip uzun sesler verildi.

NASA'nın açıklamasında, "Bu, muhtemelen, şimdiye kadar duyduğunuz en sıra dışı müzik türü" ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji uyardı çöl sıcakları geliyor Kırkpınar sonuçları belli oldu Emniyet kararnamesi yayımlandı 2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi Togg’dan Sıfır Faizli Kredi Kampanyası Otomotiv ihracatında tarihi rekor