Naksan Plastik satıldı mı, kime satıldı, ne kadara satıldı?

Naksan Plastik satıldı mı, kime satıldı, ne kadara satıldı? Ambalaj sektörünün öncü firmalarından Naksan Plastik, için beklenen satış günü geldi çattı.

Naksan Plastik satıldı mı, kime satıldı, ne kadara satıldı? FETÖ operasyonları sonrasında TMSF'ye devredilen şirketler arasında yer alan Naksan Plastik için alınan satış kararı birkaç kez ertelenmesine karşın bugün gerçekleşiyor. Peki, Naksan Plastik satıldı mı, kime satıldı, ne kadara satıldı?

Naksan Plastik Genel Müdürü Enis Sarılarlı, 2021 yılını 2,7 milyar liralık ciro ve 100 milyon dolarlık ihracatla kapatmayı düşündüklerini belirterek, "2022'de toplam ciromuzun yarısını ihracat, diğer yarısını iç piyasadan elde etmek istiyoruz." demişti.

Sarılarlı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Naksan Plastik'in 2021 yılı değerlendirmesini ve 2022 yılına ilişkin öngörülerini paylaştı.

40 yıllık mazisi olan şirket olan Naksan Plastik'e TMSF kayyum olarak görevlendirildiğinde Naksan Plastik'te üretimin durmuş olduğunu söyleyen Sarılarlı, "İşçilere ve tedarikçilere borçları vardı. Bunun dışında çok yüksek banka borçları vardı ve hala da devam etmektedir. TMSF öncelikle buraya bir kredi limiti sağladı. Bu kredi limitinden kullanılarak öncelikle işçilerin birikmiş alacakları ödendi. Daha sonra ham madde tedariki sağlandı ve üretim başladı. Azar azar başlayan üretim günden güne artarak bugünkü tam kapasite seviyesine ulaştı." ifadelerini kullandı.

Sarılarlı, halihazırda günlük 500 ton olan kapasitenin 450 tonunun kullanıldığını ve dönem dönem 500 tona da çıkıldığını aktardı. Dönemsel siparişlere göre kapasite kullanımının değiştiğini ve genel olarak kapasitenin yüzde 90'ının kullanıldığının altını çizen Sarılarlı, Naksan Plastik'in ürünlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Naksan Plastik, sektörünün öncü firmalarından bir tanesidir. Hem üretim hacmi hem de ürün çeşitliliği ile önde olan bir firma. Naksan Plastik'e esnek ambalaj sektörünün liderlerinden biri diyebiliriz. Esnek ambalaj altında; palet örtüleri, ağır hizmet torbaları, sera örtüleri, malç film, ev tekstil ambalajları, ağır hizmet torbaları, poşet, torba, endüstriyel shrink film, streç film, baskılı/baskısı poşet üretimi yapıyoruz."

"2021 YILINI 100 MİLYON DOLARLIK İHRACATLA KAPATABİLİRİZ"

Enis Sarılarlı, Naksan Plastik'in üretiminin yüzde 35'ini ihraç ettiğini ve geri kalan kısmını ise iç piyasaya sattığını söyledi. Naksan Plastik'in birçok firmanın ana tedarikçisi konumunda olduğunu ifade eden Sarılarlı, "Naksan Plastik, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye'nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşun listesinde (İSO 500) yıllardır yer almasının yanı sıra ilk 500'de olan 300 tane şirketin de ana ambalaj tedarikçisi olarak yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu.

Şu anda 2 bin 250 çalışanla tam kapasite işlerin yürütüldüğünü anlatan Sarılarlı, şirketin cirosunun 2020 yılında 1,5 milyar lira ve ihracat tutarının 58 milyon dolar olduğunu hatırlattı.

Sarılarlı, 2021 yılı ciro ve ihracat rakamlarına ilişkin, "Yılın 11 ayında ciromuz 2,5 milyar lira, ihracat hacmimiz 89,5 milyon dolara ulaştı. 2021 yılını 2,7 milyar liralık ciro ve 100 milyon dolarlık ihracatla kapatmayı düşünüyoruz." dedi.

2022 yılında da tam kapasite çalışmaya devam edeceklerini belirten Sarılarlı, "2022'de toplam satışlarımızda ihracatımızın payını artırmak istiyoruz. Toplam ciromuzun yarısını ihracat, diğer yarısını iç piyasadan elde etmek istiyoruz. Umarız satıştan sonra yeni yatırımlarla kapasite artışına gidilir ve hem ciro hem de istihdamda büyük farklılık yaratılır." açıklamasında bulundu.

4 OCAK'TAKİ İHALEDE MUHAMMEN BEDEL 1 MİLYAR 179 MİLYON TL

Naksan Plastik Genel Müdürü Sarılarlı, ihalenin 4 Ocak 2022 Salı günü saat 15.30’da TMSF binasında yapılacağını söylemişti.

Şirketin muhammen satış bedelinin 1 milyar 179 milyon lira olarak belirlendiğini aktaran Sarılarlı, "Muhammen bedel, sektöründe öncü ve piyasada dört büyükler olarak ifade edilen yabancı değerlendirme şirketi tarafından yapılan incelemeler sonrasında belirlendi. Yabancı firma, Naksan Plastik'e gelerek bizim üretimden markalarımıza, müşterilerimizden üretim biçimimize, stoklardan makinalara kadar her şeyi inceledi. İnşallah yüksek bir bedele de satılır." diyerek sözlerini tamamladı.

Naksan Plastik, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında TMSF'ye devredilmişti.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Naksan Plastik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün 12 Kasım'da yayımlanan ilanla belirlenen ihale sürecinin uzatıldığını açıklamıştı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, söz konusu ihalede son başvuru tarihi 21 Aralık'tan 3 Ocak 2022'ye, ihale tarihi 22 Aralık'tan 4 Ocak 2022'ye, yapılması halinde pazarlık tarihi ise 24 Aralık'tan 7 Ocak 2022'ye ertelenmişti.

Naksan Plastik'in kime satıldığı ya da satılacağı henüz netlik kazanmadı.

BEKLENEN SATIŞ GERÇEKLEŞTİ, İLK TEKLİF ALINDI

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, Fon, 2016 yılında faaliyetleri durmuşken kayyum olarak görevlendirildiği ve tam kapasite çalışır hale getirdiği Naksan Plastik’in satış ihalesini gerçekleştirdi.

Dört büyük uluslararası danışmanlık şirketinden biri tarafından yapılan değerlemelerden sonra 1 milyar 179 milyon TL muhammen bedel ile satışa çıkarılan Naksan Plastik’in ihalesi TMSF binasında yapıldı.

İhale sürecinde, 7 yatırımcı tarafından şartname satın alınmasına rağmen, ihalede 3 yatırımcı tarafından teklif sunuldu. Kapalı zarflardan çıkan teklifler 1 milyar 245 milyon TL, 1 milyar 180,5 milyon TL ve 827 milyon TL oldu.

Açık artırma aşamasına geçilmesinin ardından, iki firma tekliflerinde artışa gitmezken, en yüksek teklifi veren firma da nihai tekliflerinin 1 milyar 245 milyon TL olduğunu ihale komisyonuna bildirdi.

TMSF Fon Kuruluna sunulacak olan ihale sonucu, kurul tarafından uygun bulunduğu takdirde, Rekabet Kurumu ve gerekli diğer kurumlara bildirimde bulunulacak.

Rekabet Kurumu ve ilgili diğer kurumlardan da uygunluk geldiğinde, TMSF Fon Kurulu son kararını verip satışı onaylarsa, ihaleye katılan firmalar ve teklifleri kamuoyuna duyurulacak.

Detaylar Ekleniyor...

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır