Musab Turan kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Musab Turan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır soruları Devlet kurumu bünyesinde çalışırken organize suç örgütlerinin kara propagandasına alet olduğu için gündeme geldi.

Devlet kurumu Anadolu Ajansı'nda muhabirlik yaparken organize suç örgütleri ve FETÖ tarafından başlatılan kara propagandaya alet olan Musab Turan kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve neden gündem oldu? İşte detaylar: 

Musab Turan, 21 Mayıs 2021 Cuma günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ortak basın toplantısında, son günlerin gündem konusu olan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in firarda bulunduğu Dubai'den yaptığı açıklamaları, bir siyasetçi yorumuyla soru halinde bakanlara sordu. Musab Turan'ın bu tavrı muhalif gazeteciler dahil herkes tarafından eleştirildi. Gelen tepkiler sonrasında Anadolu Ajansı, muhabirin iş akdinin sona erdirildiğini açıkladı. Turan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada soru nedeniyle değil ancak sorma şeklinden dolayı özür dilediğini belirterek babasının AK Partili olduğunu ileri sürdü. Peki, kimdir bu Musab Turan, babası kimdir?

Musab Turan'ın 1989 yılında İstanbul Sultanbeyli'de dünyaya geldiği aslen Malatyalı olduğu öğrenildi. Kemal Öztürk’ün AA Genel Müdürü olduğu dönemde açılan Anadolu Ajansı Haber Akademisi'ni 2011-2012 yıllarında bitirerek AA bünyesine katılan Musab Turan, 9 yılı aşkın bir süredir AA’da görev yapıyordu. 

Musab Turan'ın babası Aliseydi Turan ise aslen Malatyalı olan siyasetçi, iş adamı ve yazardır. 

Aliseydi Turan'ın kendi otobiyografi sitesinde hakkındaki bilgiler şöyle: 

1964 Malatya doğumlu olan Turan, liseyi Malatya İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Öğrenciliği boyunca Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve benzeri sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. 1987 yılında İstanbul’a taşınarak ticaretle ilgilendi. 1989 Yılında Refah Partisi Sultanbeyli Battalgazi Mahalle Başkanlığını, 1990 yerel seçimlerinde Battalgazi Mahallesi Muhtarlığını, 1994–2004 yıllarında; Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Ak Parti İl Genel Meclis Üyeliğini, Aynı dönemde, sırasıyla İl Genel Meclisi, Çevre Komisyonu üyeliği ve Başkanlığı görevini ifa etti.

Musab Turan'ın babası Aliseydi Turan

2002’de Ak Parti Teşkilatını kurarak, Sultanbeyli Kurucu Teşkilat Başkanlığını yaptı. İstanbul genelinde en fazla üye sayısına ulaşan birim başkanı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden birincilik ödülünü aldı. 2002 Genel Seçimlerinde Ak Parti 1. Bölge milletvekili aday adayı oldu. 2000–2008 arasında Sultanbeyli Belediye Başkan Danışmanlığı yaptı.

OĞLUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Aliseydi Turan oğlunun neden olduğu skandalla ilgili açıklamada bulunarak, "AK Parti'nin kuruluşundan bu güne gururla bu davanın neferi oldum. Parti teşkilatımın her kademesinde bulundum. Duruşumda bir milim sapma olmamıştır. Oğlumun Türkiye kamuoyunu meşgul etmesinden dolayı rahatsız olduğumu beyan eder, saygılarımı sunarım" dedi.

AİLEDE FETÖ ÜYELERİ VAR İDDİASI

İddiaya göre Musab Turan'ın ağabeyi FETÖ nedeniyle ihraç edilen polisler arasında yer alıyor. Ablasının da FETÖ'ye örgüt liderinin talimatı üzerine para yatırdığı belirtiliyor. 

İSMAİL KÜÇÜKKAYA KİTABINI TANITMIŞ

Ayrıca Musab Kaya’nın, "İnovasyon" adında bir kitap da yayınladığı öğrenildi. FOX TV’de Çalar Saat programının sunucusu İsmail Küçükkaya’nın, Musab Turan'ın kitabının tanıtımını, "Benim genç, başarılı bir meslektaşım" diyerek yaptığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü'ndeki programında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıyı takip eden Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, her iki bakana sorduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sorusu gündem oldu.

Yayımladığı videolarla Süleyman Soylu'yu hedef alan Sedat Peker ile ilgili sorular soran gazeteci Musab Turan, "Son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Narkobürokrasiyle ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Açıklaması sizi tatmin etti mi? Sayın Bakanım, üç buçuk yaşındaki oğlumun yüzüne bakarken bu maskeli balodan dolayı utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?” ifadelerini kullandı.

BAKAN VARANK: "SEN ŞOV YAPMAK İSTEMİŞSİN..."

AA muhabirinin salonu buz kestiren sorusu karşısında sakin bir tavır sergileyen Bakan Varank şöyle konuştu:

“Sen maskeli balo yapıyorsun. Üç buçuk yaşındaki bir çocuğu bu kadar siyasi konularla ilişkili... Sen şov yapmak istemişsin ben cevabını vereyim. AK Parti iktidarının en büyük özelliği Türkiye'de her türlü illegal yapıyla mücadele ederek 19 yılda iktidarını sağlamlaştırmasıdır. Bizim illegaliteyle herhangi bir kanunsuz yapıyla bir ilişkimiz olması mümkün değil.

Bir takım gayriciddi insanların, yasal olmayan işlere bulaştığı kamuoyunda herkes tarafından bilinen insanların açıklamalarını dikkate alıp, eğer Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanlarının resmi açıklamalarını ciddiye almıyorsanız orada problem var demektir.”

“Bu ifadelerinizi hoş bulmadığımı tekrar söylemek istiyorum. AK Parti'nin illegaliteyle işi olmaz” diyen Varank, “Türkiye'den kaçmış, illegal faaliyet içerisinde olduğunu geçmişten beri kamuoyunun da bildiği bir insanın açıklamalarına göre siyaset yapılmaz. Biz siyasetimizi millete hizmet için yapıyoruz” diye konuştu.

Bakan Varank ile Bakan Pakdemirli'ye yönelttiği sorusunu kayda alan Turan, bunu ilk başta Instagram’dan paylaştı, ardından da sildi.

3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Batık gemiden çıkan hazine başa bela oldu Yarasanın ısırdığı adam öldü