Muş halkı PKK'ya lanet okudu

Muş’ta faaliyet gösteren STK’lar, PKK'nın bombalı saldırılarına tepki amaçlı protesto gösterisi düzenledi

PKK’nın son günlerde sivilleri hedef alan bombalı saldırılarına Doğu ve Güneydoğu halkının tepkisi sürüyor. Muş’ta faaliyet yürüten STK’lar, Muş Belediye Meydanında düzenledikleri basın açıklamasıyla PKK’yı lanetledi. Basın açıklamasına siyasi parti ve STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

PKK aleyhine sık sık sloganların atıldığı basın açıklamasını STK’lar adına okuyan Davut Aydın, Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Hakkâri, Van, Elazığ ve Bitlis’te düzenlediği bombalı saldırıları hatırlattı. Saldırılardan bütün insanlığın hedef alındığını ve birlik ve beraberliğe kast ettiğini ifade eden Aydın, “Bizim birlik ve beraberliğimiz teröre verilmiş en güzel cevaptır. 15 Temmuz darbe girişimiyle FETÖ ve PKK’nın aynı üst aklın pitonları oldukları ortaya çıkmıştır. Terör örgütlerinin isim ve söylemleri değişse de bunların Türkiye düşmanı oldukları gerçeğini değiştiremeyecektir. Bu iki terör örgütü de yaptıkları kanlı eylemlerle ülkenin birlik ve beraberliğine kastediyorlar. Bu milletin mayası esaret değil cesarettir. Dün olduğu gibi bu günde teröre gereken cevabı verecektir. Hiç kimse birlik ve beraberliğimizi bozamayacak ve kardeşi kardeşe kırdıramayacaktır. Bu millet ölümden korkmuyor. Millet olarak teröristlere karşı tefrikaya düşmeden 15 Temmuz ruhuyla karşı durmaya hazırız. Milletçe söylüyoruz; yolunuz çıkmaz yoldur.” dedi.

Basın açıklaması, Muş Müftüsü Alaattin Bozkurt’un yaptığı duanın ardından olaysız bir şekilde son buldu. 
İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti