Muallim'in çekimleri başladı

Osmanlı döneminde Avrupa'ya gönderilen binlerce gencin yaşadığı kültürel travmayı anlatan Muallim isimli filmin çekimleri başladı.

Devlet tarafından mühendislik eğitimi alması için Fransa'ya gönderildikten sonra kimliğine yabancılaşarak ülkesine dönen 'Ali'nin yaşadıklarını konu edinen 'Muallim'in çekimlerine başlandı

CY Grup Medya - Halit Arabacı ile TRT'nin ortak yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini Müslüm Şahin'in yaptığı, Melih Selçuk, Sevtap Özaltun ve Ruhi Sarı'nın başrollerini paylaştığı 'Muallim'in çekimlerine başlandı.

Halit Karaata, Kerim Yağcı, Levent Sülün, Engin Yüksel, Barış Hayta'nın da oyuncu kadrosunda yer aldığı gibi isimlerin 'Muallim', Manisa'nın tarihi Kula ilçesinde çekiliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli 'Muallim', 1910'lu yıllarda geçen hikâyeye sahip. 20'nci yüzyıl başında devlet tarafından mühendislik eğitimi için Fransa'ya gönderilen ve kimliğine yabancılaşarak ülkesine dönen 'Ali', ilk defa katıldığı bir Jön Türk toplantısında zabitler tarafından tutuklanıp, öğretmen olarak bir kasabaya sürgün edilir. Küçümsediği tüm değerlerle yüzleşmek ve cahil bulduğu halkla bir arada yaşamak zorunda kalır.

Muallim ne demek?

Muallim, Arapça ve Osmanlıca kökenli bir kelimedir. Kelimenin anlamı ise öğretmen demektir. Kelime, "bilen" anlamına gelen, "Alim" kelimesinden türemiştir. "Muallim" ise "Bildiğini öğreten" kimse anlamında kullanılır.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında