Motorine indirim var mı, benzine mazota indirim gelecek mi?

Son Dakika... Motorin fiyatlarına 24 saatte ikinci indirim geldi. Dün gelen indirimden sonra bugün bir kez daha indirim geldi.

Son Dakika... Motorin fiyatlarına 24 saatte ikinci indirim geldi. Dün gelen 2,50 liralık indirimden sonra bugün bir kez daha indirim geldi.

Motorin ve benzin fiyatlarındaki hızlı yükselişlerden sonra indirim beklentileri oluşmuştu. 

Dünya genelinde brent petrol fiyatlarının hızla düşmesi üzerine gözler, akaryakıt fiyatlarına hızla zam yapan firmalara çevrilmişti. 

Günlerdir beklenen indirim haberleri dün ve bugün uygulanmaya başlandı. 

Dün motorin fiyatlarına 2,50 liralık bir indirim geldi. Bugün de yeni bir indirim haberi geldi. 

Akaryakıta üst üste 2. günde de indirim geldi. Motorinin litre fiyatı dünkü 2 lira 50 kuruşluk indirimin ardından bugün de 84 kuruş düştü. Böylece iki günde fiyat 3 lira 34 kuruş gerilemiş oldu.

MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

İndirimin ardından motorinin litresi İstanbul'da 26.69'a, Ankara ve İzmir'de ise 26.82'ye geriledi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında