Meteoroloji'den bir çok il için yağış uyarısı

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu beklentisi yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir çok il için yağış uyarısında bulundu. Öte yandan Doğu'da bir çok ilde yağışlar nedeniyle bazı yerleşim birimleri ve köylere ulaşım sağlanamıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ve Bolu ile Kahramanmaraş'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların İzmir'in güney kesimleri Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Öte yandan son bir haftadan bu yana yoğun kar yağışının etkisi altında olan Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de, bazı köylere ulaşım sağlanamıyor.

Kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan 371 yerleşim biriminin yol açma çalışmaları devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerde kar ve tipi nedeniyle 155 yerleşim yerinin yolu trafiğe kapandı. Dünden bu yana 361 yerleşim yolunu ulaşım açan karla mücadele ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erciş ilçesinde de belediye ekipleri, ilçe merkezindeki cadde ve kaldırımların temizlenmesi için yoğun mesai yaptı. Ekipler, çatılarda oluşan buz sarkıtlarını da kontrollü şekilde tehlike oluşturmamalı için düşürdü.

BİTLİS 

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, il genelinde kardan dolayı 70 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.  Kurtkan, köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

MUŞ

Muş'ta da olumsuz hava koşulları nedeniyle 27 köyün yolu kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Nihat Rençber, kar nedeniyle yolu kapanan yerleşim yerlerine ulaşımın sağlanması için çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü belirtti. Muş-Bitlis kara yolunda sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Kar nedeniyle kent merkezi beyaza bürünürken, karla mücadele ekipleri yollarda temizleme çalışması yürütüyor. 

HAKKARİ

Hakkari merkez ve 3 ilçesinde 119 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, 24 köy ve 95 mezra yolunun açılması için çalışmalara devam ediyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kısa süreli ve hafif yağmurlu 8
İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10
İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu 13
Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 13
Samsun: Parçalı bulutlu 15
Trabzon: Parçalı bulutlu 12
Erzurum: Parçalı bulutlu eksi 2
Diyarbakır: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı, sabah saatlerinde puslu ve sisli 3

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti