Mayasız Pişi Tarifi

Mayasız pişi tarifi dileyen herkesin kolaylıkla yapabileceği türden bir hamur işi.

Mayasız pişi tarifi dileyen herkesin kolaylıkla yapabileceği türden bir hamur işi. Bazıları içine malzeme konan pişileri, bazıları da malzemesi olmayan boş pişileri sever. Vereceğimiz tarif hem boş, hem de lezzetli bir tarif. Hazırlaması da çok kısa bir zamanınızı alacak. Karbonatla yapıldığı için, fazla yağda çekmiyor. Bu yüzden sağlıklı bir hamur işi. Dilerseniz kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi tamamlayacak olan mayasız pişi tarifimizi hep birlikte yapalım.

Mayasız pişi yapmak için gerekli malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ 

Mayasız pişi yapımı

Geniş bir kabın içerisine unumuzu eleyerek koyalım. Ortasını açtığımız unun içerisine yoğurt, sıvı yağ, tuz ve karbonatı ilave ederek iyice yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında elde edeceğimiz hamuru üzerine bir bez kapatarak, 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamuru bezelere ayıralım. Bezeleri hafif unlayarak açmaya başlayalım. Yufka hamurundan daha kalın olacak şekilde açtığımız bezeler, 2-3 mm kalınlığında olmalıdır. Açtığımız hamuru dilerseniz bardak yardımıyla yuvarlak parçalara bölebilirsiniz. Bıçak kullanarak karelere de bölebilirsiniz. Tercih size kalmış. Kızartma tavanızın içerisine sıvı yağı koyarak, ateşte iyice kızdırınız. Hazırladığınız hamurları kızgın yağa atarak kabarmalarını izleyiniz. Çok çabuk kızaracağı için pişilerinizin yanmamasına dikkat ediniz. Kızaran mayasız pişileri, içerisine havlu peçete koyacağınız servis tabağına alınız. Yanında çayla servis edebileceğiniz mayasız pişileri eminiz beğeneceksiniz. Yapımı çok kısa süren bu mayasız pişi tarifini dilediğiniz zaman yaparak, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında