Malatya’nın 'altın çocukları' madalyaları topladı

Ankara’da düzenlenen 10. Ulusal Matematik Yarışması’nda 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Malatya Özel Rahime Batu ile Özel Turgut Özal Ortaokulları Türkiye birincisi oldu.

Ankara’da düzenlenen 10. Ulusal Matematik Yarışması’nda 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Malatya Özel Rahime Batu ile Özel Turgut Özal Ortaokulları Türkiye birincisi oldu.

Ankara’da Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 10. Ulusal Matematik Yarışması’nda, Malatya Beşer Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Rahime Batu ve Özel Turgut Özel Ortaokulları 10 altın madalyadan 4’ünü kazanarak yarışmaya damgasını vurdu. 7 ile 8’inci sınıflar düzeyinde 81 ilden 3 bin 861 öğrencinin katıldığı yarışmada, matematik alanındaki 40 soruyu cevaplayan Özel Rahime Batu ve Özel Turgut Özel Ortaokulları öğrencilerinden Alican Şeker, Bilal Hamdi Aytekin, Faruk Kayra Işık, Mehmet Safa Çiçek Türkiye birincisi olarak altın madalya kazandı. Ahmet Çobanoğlu, Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazanırken Ömer Kerem Özben, Talha Onur Alan ise Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Öğrencilerin madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Özel Rahime Batu Ortaokulu Müdürü Haşim Tezcan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında öğrencilerini tebrik ettiğini belirtti. Okullarda 5. sınıftan başlayarak 8. sınıfa kadar bilim olimpiyatlarına hazırlık çalışmaları yürütüldüğünü anlatan Tezcan, “Gerek öğrencilerimizin gerekse öğretmenlerimizin gösterdiği olağanüstü çabanın karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor bu başarıyı Malatya halkına hediye ediyoruz.” dedi.
CİHAN

Taksim Meydanı miting alanı değildir FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu