Mahzende 9 yıl kıyameti bekleyen aile kurtarıldı

Hollanda'da evlerinin mahzeninde 9 yıl boyunca kıyameti bekleyen, bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve bir keçi ile hayatta kalan aile kurtarıldı. Evin kiracısı göz altına alındı.

Şaşkınlıkla karşılanan olay Hollanda'nın Ruinerwold köyünde meydana geldi. Köydeki bir kafeye gelen 25 yaşlarında üstü başı eski, saça sakalı birbirine girmiş bitkin halde bir genç kafe çalışanından yardım istedi. Kafe çalışanının polise haber vermesiyle birlikte olay yerine gelen güvenlik güçleri evin mahzeninde 25 yaşındaki genç dışında 4 kişinin daha olduğunu gördü. Konuyla ilgili evde yaşadığı kaydedilen kiracı Josef B. gözaltına alındı.

KIYAMETİ BEKLİYORLARMIŞ

Ailenin yaklaşık 9 yıldır mahzende yaşadığını yazan ülke basını, ailenin etrafı ağaçlarla çevrili ve köprüden geçilerek ulaşılabilen bir yerde olduğunu kaydetti. Bu evde toplumdan tamamen izole olan 5 kişilik ailenin 9 yıldır kıyameti beklediği kaydedildi. Yerel medya tarafından ortaya atılan iddiaların ardından konuşan De Wolden Belediye Başkanı de Groot, "çok özel bir hikaye. Hiç böyle bir şey yaşamamıştım" dedi. "Mahremiyet" ve soruşturmanın devam etmesi nedeniyle aile hakkında daha fazla bilgi vermeyen belediye başkanı, neden "kıyameti bekledikleri" konusunda da açıklama yapmadı.

SEBZE VE BİR KEÇİ ONLARI HAYATTA TUTMUŞ

Yaklaşık 9 yıldır dış dünya ile bir bağlantı kurmadan yaşayan ailenin çiftlikte yetişen sebzeler ve sahip oldukları bir keçi ile hayatta kaldıkları açıklandı.

Evin sahibi olan adamın felçli olduğu çocukların annelerinin yıllar önce öldüğü kaydedilen ailenin 4 çocuğunun ise 18 ila 25 yaşında oldukları ifade edilen haberde, çocukların dünyada kendilerinden başka insanların olup olmadığına dair hiçbir bilgileri olmadığı kaydedildi.

YARDIM İSTEYİNCE ORTAYA ÇIKTI

Köyde bulunan kafeteryaya gelen 25 yaşlarındaki genç adam kafeterya çalışanından yardım istemesinin ardından kafeterya çalışanı polise haber verdi. Eve giden polis bir dolabın arkasından mahzene inen bir geçit buldu. Mahzene inen polisler burada felç geçirmiş bir adam ile 4 çocuğunu buldu.

KİRACI GÖZALTINA ALINDI

Hollanda'nın Drenthe bölgesindeki Ruinerwold köyü yakınlarındaki boş bir çiftlik, 9 yıl önce Josef B. adlı bir kişi tarafından kiralandı. Çevrede yaşayanlarla fazla konuşmayan kiracının sırrı 25 yaşındaki genç adamın durumu köydekilere haber vermesiyle ortaya çıktı. 

NÜFUSA KAYITLI DEĞİLLER

Evde bulunan çocukların bir kısmının polisin kimlik bilgileri sorgulaması üzerine herhangi bir kaydınının bulunmadığını ortaya koydu.

MAHZEN NEDİR?

Mahzen yapılarda bodrum bölümünde bulunan depo, yeraltı deposu anlamına gelir.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti