Maduro: Güçlü tedbirler alacağız

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un açıkladığı yaptırım kararını değerlendirdi. Maduro, güçlü tedbirler alacaklarını duyurdu.

SonHaberler | Haber Merkezi

Elinde "5 bin asker Kolombiya'ya" notuyla kameralar karşısına geçen ve arkasında bulunan haritayla dünya gündemine oturan John Bolton, Venezuela petrol şirketine uygulanacak yaptırımları duyurdu. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Bolton, tarafından açıklanan yaptırımları "tek taraflı, yasa dışı, suçlu ve ahlasızlık" olarak değerlendirdi. 

"GÜÇLÜ TEDBİRLER ALACAĞIZ"

ABD'nin ülkesine yönelik tehditlere ve yaptırım uygulamaların sert tepki gösteren Maduro, ABD'nin Venezuela'nın şirketlerini soyma niyetinde olduğunu söyledi. Maduro, ABD'nin saldırgan tavırları karşısında ulusun çıkarlarını korumak için gerekli ve güçlü tedbirleri duyuracaklarını ifade etti.

MADURO ABD'DE GÖREVLİ VENEZUELALI DİPLOMATLARLA BİRARAYA GELDİ

Devlet Başkanlığı konutunda ABD'de görevli olan Venezuelalı diplomatlara bir araya gelen Maduro, "ABD hükümet yetkililerinin rüşvet girişimlerini göz ardı ederek, ABD’de Venezuela’nın hakikatini savunan kadın ve erkekleri gururla aldım. Sadakat ve ahlaki yüksek, yeni misyonlar sizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti