Lukoil ile Irak arasında "geliştirme planı" imzalandı

- Rus Lukoil şirketi ile Basra Petrol Şirketi arasında imzalanan geliştirme planına göre, Batı Kurna-2’de petrol üretimi günlük 800 bin varile çıkartılacak

MOSKOVA (AA) - Rus petrol şirketi Lukoil ile Irak devletine ait Basra Petrol Şirketi arasında, Irak’ta bulunan Batı Kurna-2 petrol yatağının geliştirilmesine yönelik plan imzalandı.

Lukoil’den yapılan açıklamada, Irak’ın güneyinde bulunan ve dünyanın en büyük petrol yataklarından biri kabul edilen Batı Kurna-2'nin geliştirilmesine ilişkin planın, Basra Petrol Şirketi ile imzalandığı belirtildi.

İmzalanan plana göre, Batı Kurna-2’de 2020’ye kadar günlük 480 bin varil petrol üretimine ulaşılması, üretim miktarının 2025’e kadar günlük 800 bin varile çıkartılması planlanıyor.

Açıklamada, Batı Kurna-2’de yeni sondajlar vasıtasıyla petrol kuyuları açılacağı, imzalanan geliştirme planının, söz konusu sahada çıkarılacak petrolün sevkiyatını da kapsadığı ifade edildi.

Batı Kurna-2’de petrol rezervinin yaklaşık 14 milyar varil düzeyinde olduğu tahmin edilirken, söz konusu yatakta Irak’ın toplam petrol üretiminin yüzde 9’u gerçekleştiriliyor.

Aldığı cezadan sonra Demirtaş'tan ilk yorum Cevdet Yılmaz'dan "tasarruf" açıklaması Bahçeli'den başörtülü hakime karşı çıkanlara tepki Cumhurbaşkanından "sokak köpekleri" talimatı Birine beraberlik yetiyor, diğerine galibiyet şart Almanya'da yeni Solingen faciası yaşanabilirdi