Lice'de gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Lice ilçesinde PKK/KCK terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için yürütülen operasyonlar kapsamında, örgüt mensubu oldukları değerlendirilen 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan 8 kişinin sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Şüpheliler R.Ö, R.A, H.A, A.T. ve T.S. ile suça sürüklenen çocuklar M.Ş.O. ve C.Y hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 302/1 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından, suça sürüklenen çocuk İ.S. hakkında ise Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 'silahlı terör örgütüne üye olmak' maddesi kapsamındaki eylemi iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdir."

Açıklamada, soruşturmanın sonucu hakkında ayrıca bilgi verileceği kaydedildi.
Kılıçdaroğlu ve Akşener'den sonra Karamollaoğlu da Sudan liderinin oğlu Ankara'da toprağa verildi Krefeld’de tarihi gün: Açıktan ilk ezan okundu İliç'teki kayıp işçilerden ikisi daha ölü bulundu Ekmek spekülatörleri yeniden devrede Türkiye'nin kredi notu yükseldi