Kütahya'da FETÖ/PDY operasyonu

- "ByLock" kullandıkları belirlenen ve meslekten ihraç edilen 3 askeri personel tutuklandı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, meslekten ihraç edilen 3 askeri personel tutuklandı.

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, daha önce İl Jandarma Komutanlığında görevliyken soruşturma çerçevesinde TSK'dan ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen 3 askeri personel gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Akaryakıt fiyatlarını düşürecek önemli karar Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Tatil için en çok aranan ülke Türkiye