Kral Abdullah Papa ile Kudüs'ü görüştü

Kudüs için Türkiye ile birlikte girişimlerde bulunan Ürdün Kralı Abdullah, Papa ile bir araya geldi

Ürdün Kralı II. Abdullah ile Papa Francis, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını görüşmek üzere Vatikan'da bir araya geldi.

Görüşmede bölgesel barış ve istikrarın anahtarı olan Filistinlilerin, Müslümanların ve Hıristiyanların Kudüs'teki haklarını korumak için yoğunlaşan çabaların önemini vurgulandı.

Kral Abdullah, Kudüs'teki yasal ve tarihsel statükonun korunması için çağrıda bulundu. Abdullah, ABD'nin uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını ihlal ettiğini vurgulayarak, kararın kapsamlı şekilde çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Ürdün'ün, Kudüs'teki İslam ve Hıristiyan kutsal alanların koruyucusu olarak tarihi ve dini rolü üstlenmeye devam edeceğini belirtti.

Papa, Kudüs kararıyla ilgili BM kararlarına uygun olarak hareket edilmesini, daha fazla şiddet ve gerginliğin yaşanmaması için Kudüs'ün statükosuna saygı duyulması yönünde çağrıda bulundu.

Taşlar arasında bir "Yakut" İzmir Çeşme'deki yangın giderek büyüyor Tıra arkadan çarpan Mercedes C200 pert oldu Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Yarasanın ısırdığı adam öldü