Karate 1 Premier Lig sona erdi

- Organizasyonda Türkiye 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı


İSTANBUL (AA) - Dünya Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Karate 1 Premier Lig'de sezonun beşinci ayağında Türkiye, 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak şampiyon oldu.

Ataköy Atletizm Salonu'nda düzenlenen ve üç gün süren organizasyona 63 ülkeden 607 karateci katıldı. Organizasyonu Türkiye, 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalyayla tamamladı.

Kumite 61 kiloda Merve Çoban finalde Avusturyalı rakibi Alisa Buchinger'le karşılaştı. Normal süresi 1-1 sona eren mücadeleyi hakem kararıyla 3-2 kazanan milli karateci, altın madalyanın sahibi oldu. Dilara Eltemur, Gizem Sofuoğlu ve Rabia Küsmüş'ten oluşan Kadın Kata Milli Takımı ise finalde İtalya Kadın Kata Milli Takımı'nı 5-0 geçerek altın madalya kazandı.

Kumite +68 kiloda finalde Finlandiyalı rakibi Titta Keinanen'e 2-0 mağlup olan Meltem Hocaoğlu ile kumite 60 kiloda İranlı Amir Mehdizadeh'e 3-1 kaybeden Eray Şamdan gümüş madalyada kaldı. Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş ve Kutluhan Duran'dan oluşan Erkek Kata Milli Takımı ise Fas Kata Milli Takımı'na 3-2 kaybederek gümüş madalyayla yetindi.

Kumite 75 kiloda Erman Eltemur ise üçüncülük maçında İtalyan rakibi Ahmed El-Sharaby'i 3-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.



Ekonomide önlemler meyvesini veriyor Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist Beşiktaş Türkiye'nin ikinci uzay yolculuğu başlıyor Atanacak öğretmen sayısı açıklandı Kripto paralardan iki ayrı vergi alınacak Özgür Özel ile Devlet Bahçeli görüştü