Kamuda tasarrufta hedef 100 milyar lira

Kamu harcamalarına yapılacak düzenlemelerle 100 milyar liralık bir tasarruf hedefleniyor.

Kamuda tasarruf tedbirleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı kararlarla birlikte genişliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından koordine edilen tedbirlerle 100 milyar lira tasarruf hedefleniyor.

TEDBİRLERİN GENİŞLETİLMESİ

Tasarruf tedbirleri çerçevesinde, kamu kurumlarındaki giderler detaylı bir şekilde hesaplanacak ve harcamalar en aza indirilecek. İlk etapta uygulanacak tedbirler arasında zorunlu olmadıkça kamu kurum ve kuruluşlarının bina ve araç kiralamaması da bulunuyor. Ek binaların ve araçların kiralanması şartlara göre yapılacak.

ETKİNLİKLERE ARA VERİLECEK

Değişik illerde yılın farklı zamanlarında gerçekleştirilen tanıtım, eğitim gibi etkinliklere ara verilecek. Kırtasiye harcamalarının da azaltılması planlanırken, yazışmalar dijital ortama taşınacak.

YENİ YATIRIMLAR BAŞLATILMAYACAK

Yatırımlar konusunda da önemli değişiklikler yapılacak. Yüzde 65'i tamamlanan yatırımlar bitirilecek, ancak yeni yatırımlar başlatılmayacak. Kamu kurumlarına bağlı konuk evleri ve sosyal tesislerde özel kontenjanlar sınırlandırılacak. Sosyal sorumluluk projelerinin ise toplum ve kamu yararına olacak şekilde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

İLK ADIM İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN

Tasarruf tedbirleri kapsamında, bakanların tasarrufa kendi makamlarından başlaması planlanıyor. Bu konuda ilk adımı atan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu. Yerlikaya, kendi araçları da dahil olmak üzere bakan yardımcılarının koruma araç ve polis sayısını azalttı. Kabinenin diğer üyelerinin de bu tedbirlere katılacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanı kurtarılamadı Fenerbahçe deplasmanda 10 kişiyle kazandı Türkiye'den İran'a arama kurtarma desteği İran Cumhurbaşkanının helikopteri kaza geçirdi Bahçeli'den başörtülü hakime karşı çıkanlara tepki Cumhurbaşkanından "sokak köpekleri" talimatı