'Kahramanlar' dediği hemşireler Bakan Koca'yı üzdü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kullandığı bir cümlede isimlerini zikretmediği için bazı sağlık çalışanlarının hedefi oldu. Bakan ise daha önce hemşireler için, "kahramanlar" ifadesini kullandığı bir paylaşımı hatırlatarak sitemde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiliz medyasında yer alan ve Türkiye'yi öven haberi paylaşırken, "“Hekimlerimizle, sağlık sistemimizle gurur duyalım” ifadesini kullandığı, diğer sağlık çalışanlarının adını anmadığı için bazı kesimler tarafından hedef alındı. 

Bakan Koca, kendisine yönelik Twitter üzerinden açılan ve kimlerin desteklediği belli olmayan, "BakanKocaÖzürDile" etiketine tepki göstererek bir hatırlatmada bulundu.

Bakan Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Değerli hemşireler. 38 sağlık branşından arkadaşlarım. Sky News kanalının salgınla mücadeledeki başarımızı anlatan haberinden söz ederken, “Hekimlerimizle, sağlık sistemimizle gurur duyalım.” şeklindeki cümlem sebebiyle, bugün hakkımda özür dile kampanyası başlattığınız doğru mu?" şeklinde sorarak 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü'nde yaptığı paylaşımı da mesajına iliştirdi. 

İşte o sitemle mesaj:

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanı Koca, İngiliz Sky News kanalında çıkan haberde Türk sağlık sistemi ve pandemi ile mücadelesini övmüştü. Bakan Koca da bunu paylaşarak bazı açıklamalarda bulunmuştu. 

İşte o mesajlar:

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında