İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

- Filistin Dışişleri Bakanlığı, Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmesi yönündeki kararı, "Müslümanların duygularını kışkırtma" girişimi olarak değerlendirdi

RAMALLAH (AA) - Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail parlamentosu (Knesset) üyelerinin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmesi yönündeki karara tepki göstererek, kararı "Müslümanların duygularını kışkırtma" girişimi olarak değerlendirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin gelecek hafta salı günü Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verileceğine dair açıklamasına işaret edilerek, "Bu karar, işgalcinin Mescid-i Aksa'yı zamansal olarak bölme yolundaki yasa dışı saldırıların güçlendirildiği tehlikeli bir tırmanış sayılır." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu kararın "Müslümanların duygularını kışkırtma" girişimi olarak nitelendirildiği açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya karşı gerçekleştireceği saldırıların sonuçlarına katlanacağı uyarısı yapıldı.

Açıklamada ayrıca, Arap ve Müslüman ülkelere, Kudüs'te yaşayan Filistinlilere Mescid-i Aksa ve diğer kutsalları korumaları için hukuki, siyasi ve ekonomik destek sağlamaları çağrısında bulunuldu.

İsrail polisi, gelecek hafta salı günü Knesset üyelerinin bir buçuk yıl aradan sonra ilk defa Mescid-i Aksa'ya girebilecekleri yönünde karar almıştı.

İsrail Kanal 2 televizyonunun haberinde ise İsrail hükümetinin, Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa'ya girişleri için bir hafta süre vermeyi planladığı ancak Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, bu süreyi deneme amaçlı bir güne indirdiği ifade edildi.

Tamamen dondurulmuş beyin tekrar çalıştırıldı Erkan Yolaç hayatını kaybetti Cevdet Yılmaz'dan "tasarruf" açıklaması Aracını ilana koyan pişman olup geri çekiyor Aldığı cezadan sonra Demirtaş'tan ilk yorum Bahçeli'den başörtülü hakime karşı çıkanlara tepki