İsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler

- Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, İsrail askerlerinin Filistinlileri katletmesini kınadı

CEZAYİR (AA) - Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, İsrail askerlerinin Gazze sınırında Filistinlilere yaptığı katliamı kınadı.

Cezayir resmi haber ajansına göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a telgraf çeken Buteflika, İsrail'in; Filistin halkı ve sivillere karşı tüm uluslararası kanunlara ve insan haklarına aykırı olan düşmanlığını sürdürdüğünü belirtti.

Buteflika, İsrail askerlerinin Gazze sınırında Filistinlilere yaptığı katliamı "korkunç bir suç" olarak nitelendirerek söz konusu saldırıları kınadı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önce aldığı karar doğrultusunda, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini dün resmen Kudüs'e taşıması, bölgede infiale yol açtı.

İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan Filistinlilerden 61'ini şehit etti, 2 bin 770'den fazlasını yaraladı.


Tamamen dondurulmuş beyin tekrar çalıştırıldı Erkan Yolaç hayatını kaybetti Cevdet Yılmaz'dan "tasarruf" açıklaması Aracını ilana koyan pişman olup geri çekiyor Aile hekimlerine yeni ilaç yazma yetkisi Aldığı cezadan sonra Demirtaş'tan ilk yorum