İsrail Gazzeli tüccarların izin belgelerini iptal etti

İsrail yönetimi 2016 yılı başından bu yana 870 Gazzeli tüccarın Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan geçebilmesine imkan sağlayan izin belgelerini iptal etti.

İsrail yönetiminin bu yıl başından itibaren 870 Gazzeli tüccarın Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan (Erez) geçebilmesine imkan sağlayan izin belgelerini iptal ettiği bildirildi.

Filistin Sivil İşler Bakanlığı Enformasyon Müdürü Muhammed el-Mugadime, "İsrail yönetimi 2016 yılı başından bu yana aralarında 20 büyük tüccarın da bulunduğu 870 Gazzeli tüccarın izin belgelerini iptal etti." dedi.

Mugadime, tüccarlardan hemen her gün izin belgelerine el konulduğuna yönelik şikayetler aldıklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan Gazze'deki Filistinli İşadamları Derneği Başkanı Ali el-Hayek de İsrail yönetiminin bu yıl içinde onlarca tüccarın Beyt Hanun Sınır Kapısı üzerinden seyahat ve taşımacılık yapma imkanı sağlayan izin belgelerini iptal ettiğini ifade etti.

Hayek, Gazze ablukasını şiddetlendirmeyi, bölgedeki ticari ve ekonomik hareketliliği engellemeyi hedefleyen İsrail'in bu "zalim" uygulamasını kınadığını dile getirdi.

Filistinlilerin, Gazze Şeridi ile Batı Şeria arasındaki seyahatleri için İsrail'in vereceği izin belgelerine sahip olmaları gerekiyor.

Aralarında tüccar ve diplomatların da bulunduğu bazı Filistinliler, Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulması nedeniyle Gazze ile dış dünya arasındaki irtibatları için Beyt Hanun Sınır Kapısı'nı kullanıyor.

Gazze'de giriş çıkışın yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Hamas'ın 2006 yılında seçimleri kazanarak görevi devralmasının ardından Haziran 2007'de bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4'ü İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.
İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında