İsminiz dinazor kemiğinde yaşasın

Fransa'da isminizin 30 avro karşılığında bir dinazor kemiğine verilmesi ve bu kemiğin isminizle anılması mümkün

İsminizi dinazor kemiğinde yaşatabilirsiniz.

Fransa'nın Charente bölgesinde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan tarih öncesi dönemlere ait 7 bin dinazor kemiği için yapılacak sergiye para toplamak amacıyla ilginç bir yöntem benimsendi.

Beaux-Arts d’Angouleme Müzesi ve Paleocharente Derneği'nin kararıyla isteyen kişi, dinazorların kemiklerine 30 avro karşılığında kendi ismini verebilecek. Böylece kemikler bu isimle anılacak.

Müze görevlileri, kazıdan elde edilen kemikleri "Üzümbağının devleri, Dinazorlar" başlıklı sergide 20 Mayıs'tan itibaren Charente'de sergileyecek.

Fransa müzelerinin hazinesi olarak sınıflandırılan bu kemiklere ismini verenlerin isimleri, kemiklerin üzerine etiketlenerek yazılacak.

Kemikler müzede sergilenecek ve kemiğe ismini veren kişi ise kemiğin bir fotoğrafının yanı sıra sertifika da alacak.

Fransa Kültür Bakanlığının, Fransa'daki dinazor kalıntılarına yönelik araştırmaları desteklememesi nedeniyle müzenin böyle bir yönteme başvurduğu belirtildi.

Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Batık gemiden çıkan hazine başa bela oldu Yarasanın ısırdığı adam öldü 3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında