İki sanatçıyı küstüren aşk hikayesi
Ünlü merhum sanatçı Barış Manço ve birzamanlar arkadaşı olan müzisyen Fikret Kızılok arasında küslük sebebi olan bir aşk, Marie Cloude aşkı.
Fikret Kızılok ve Barış Manço'nun yolları bir aralar kesişse de bu arkadaşlık çok uzun sürmüyor. İşte 1 kadın, 2 aşık müzisyen ve yol ayrımları içeren o hikaye...
Fikret Kızılok ve Barış Manço... Türkiye'nin gelmiş geçmiş en değerli sanatçılarından ikisi. Bu iki müzisyenin yolları 1960'larda müzik yapan bir Türk rock grubu olan "Kaygısızlar" isimli grupla birleşmişti. Kaygısızlar'ın sık sık değişen kadrosunda; Ali Serdar, Mazhar Alanson, Mithat Danışan, Fuat Güner, Ender Arol, Semih Oksay, Fikret Kızılok ve Cenap Kıyıkoğlu gibi isimler vardı.
O dönem üniversite öğrencisi olan Fikret Kızılok, okulunu bitirmek için bir süre müziğe ara verdi. Fuat Güner'in ısrarlarıyla da zaman zaman Barış Manço'ya eşlik etmişti. Fikret Kızılok belgeselinde Fuat Güner, "Fikret Kızılok tek başına yaptığı parçalarla da ismini duyurmaya başlamıştı. Barış Manço'nun Kaygısızlar grubu adı altında değil de tek başına çıktığı dönemde Özkan Uğur ve ben vardık. Bir de Fikret Kızılok'u aldık." diyerek Fikret Kızılok'u ikna ettiğini söylüyor.
8 ay aynı grupta çalışan Fikret Kızılok ve Barış Manço'nun müzikal birlikteliği bazı nedenlerden dolayı bozulmuştu.
Fikret Kızılok belgeselinde Fuat Güner, ayrılığın en başta müzikal bir ayrılık olduğunu söylüyor. İkisinin bir arada olmasının da mümkün olmadığını belirtiyor. "İşin içinde bir kadın vardı." diyerek bozulan ortaklığın nedenini açıklıyor.
Evet, 2 değerli müzisyenin ayrılma sebebi bir kadındı. Peki bu kadın kimdi ve Barış Manço'yla Fikret Kızılok'un arası neden bir kadın nedeniyle açılmıştı?
Marie Claude isimli Belçikalı bir kadın. Barış Manço ile Claude 3 yıllık birlikteliklerinin ardından evlenmişlerdi.
Daha sonra Fikret Kızılok ile Barış Manço'nun eşi Marie Claude birbirlerine aşık olmuşlardı.
40 günlük evli olan Barış Manço da bu birlikteliği öğrenince sessiz sedasız bir boşanma davası açmış ve 6 ayın sonunda da boşanmışlardı.
İki ismin yakın arkadaşı olan Arda Uskan da Fikret Kızılok belgesinde "Barış'ın Belçika'dan getirdiği eşini Fikret Kızılok aldı. Barış ona "Mamur" derdi. Fikret ile Barış'ın eşi arasında böyle bir şey oluyor. Mamur, ünlü Barış Manço'yu değil, Fikret'i tercih etti ve Anadolu'ya gittiler." diyor.
1970 yılında Marie'den ayrılan Barış Manço 78 senesinde Lale Çağlar ile evleniyor. Batıkan ve Doğukan isimli iki çocuğu oluyor.
Fikret Kızılok da Marie Claude ile birlikte Anadolu'yu gezdikten sonra ayrılıyor ve 73 yılında Şeyda Kızılok ile evleniyor.