HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Yemin metninde Anayasaya uyacağız

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, milletvekili yeminine yönelik eleştirilerinin olduğunu ancak Meclis açılış töreninde Anayasa bağlı kalarak yemin metnini okuyacaklarını söyledi.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinde AK Parti listelerinden TBMM'ye girmeye hak kazanan HÜDA PAR milletvekili Serkan Ramanlı, Milletvekili yeminindeki ideolojik ifadelere dikkatleri çekerek eleştirilerde bulundu. Ramanlı, buna rağmen Anayasaya bağlı kalarak metni okuyacaklarını ifade etti. 

Ramanlı'nun yemin metniyle ilgili konuşması şöyle:

"O yemin metni doğru bir metin mi? Bana göre değil. Nasıl ki çocuklarımıza yıllarca bir ideoloji üzerine, varlığını armağan etmek üzerinden bir metin okutuldu her sabahın köründe. Nasıl ki yanlıştı, nasıl ki o yanlıştan dönüldü.

Biz parti programımıza da yazdık yemin metni değiştirilmelidir. Biz o yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz. Hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemelidir. Ben CHP'li değilim. CHP'nin altı oku üzerine ben niye yemin ediyorum. Biz diyoruz ki bütün ideolojilerden insanlar sıyrılsın.

"BEN DE O YEMİN METNİNİ OKUYACAĞIM"

Anayasa’ya uymakla mükellefim. Anayasa bana diyor ki ‘milletvekili olarak o yemini edeceksin.’ Ben de o yemin metnini okuyacağım.”

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında