Hırvatistan, İspanya'yı yenerek lider oldu

Türkiye'nin oynadığı grupta bulunan Hırvatistan, son iki yılın şampiyonu İspanya'yı yenerek grubu lider tamamladı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda üçüncü ve son maçların ardından Hırvatistan grubu lider tamamlarken, Türkiye'nin üst tura çıkma şansı ise diğer grup maçlarının sonuca göre belli olacak.

Bollaert-Delelis Stadı'nda oynanan mücadelede önceki iki maçını kaybeden Türkiye, Burak Yılmaz'ın 10'uncu, Ozan Tufan'ın 65. dakikalardaki golleriyle Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla grubu 3 puanla 3. sırada tamamlayan Türkiye, en iyi üçüncüler arasına girmek için diğer grup maçlarının sonucunu beklemeye başladı.

Diğer mücadelede ise Hırvatistan, İspanya'yı 2-1 mağlup ederek grubu lider tamamladı. İspanya 7. dakikada Alvaro Morata öne geçmesine rağmen Hırvatistan 45. dakikada Nikola Kalinic, 87'de ise Ivan Perisic ile ağları havalandırarak mücadeleden 3 puanla ayrıldı.

Bu sonuçla 7 puana ulaşan Hırvatistan grubu lider tamamladı ve üst turdaki rakibini beklemeye başladı. 6 puanlı İspanya ise ikinci olarak üst turda İtalya ile eşleşti.

D Grubu'nda maçların sona ermesinin ardından oluşan puan durumu şöyle:
Takım                   O G B M A Y Av P 1
Hırvatistan           3 2 1 0 5 3 2 72
İspanya                3 2 0 1 5 2 3 63
Türkiye                 3 1 0 2 2 4 -2 34
Çek Cumhuriyeti  3 0 1 1 2 5 -3 1
Lüks düşkünü vekillere sert çıktı FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu