Hamas'ın Gazze'deki Adalet Bakanlığına vekil ataması

- Filistin hükümeti, Hamas'ın Gazze'deki Adalet Bakanlığına vekil atamasını, Batı Şeria'dan "alenen ayrılma" olarak nitelendirdi

RAMALLAH (AA) - Filistin hükümeti, Hamas'ın Gazze'deki Adalet Bakanlığına vekil atamasını kınayarak, Hamas'ın bu tutumunu Batı Şeria'dan "alenen ayrılma" olarak nitelendirdi.

Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud, yayımladığı yazılı açıklamada, "Hamas'ın Adalet Bakanlığına vekil ataması, uzlaşı hükümetinin kurulmasından bu yana Hamas'ın gizlediklerini, öte yandan birlik beraberlik ve bölünmenin son bulması için sergilediği karşıt tutumu ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

Açıklamada, "Gazze'deki Adalet Bakanlığına vekili atanması, Hamas'ın bölünmeden yana olduğunu gösteriyor." yorumu yapıldı.

Gazze'deki Adalet Bakanlığı, Gazze'nin yönetimi için oluşturulan Hükümet Yönetim Komitesinin, Muhammed en-Nehhal'i Adalet Bakanlığı Vekili olarak atadığını duyurmuştu.

Sözleşmeli personelin ücret tavanlarına zam 2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi Peugeot 3008'in hybrid modeli eylülde geliyor Kontrolden çıkan Grok'a ChatGPT'den tepki Elon Musk'ın yapay zekası kontrolden çıktı Konut bir yatırım aracı olmaktan çıkarılmalı