Hakan Ural gözaltına alındı

Ünlü oyuncu ve sunucu Hakan Ural, sunuculuğunu yaptığı programda bir kadına hakaret ettiği gerekçesiyle yapılan şikayet kapsamında gözaltına alındı.

Ünlü oyuncu ve yorumcu Hakan Ural, bir televizyon programında bir kadına hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Olay, 11 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşmiş ve mağdur S.B. isimli kadının avukatı aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verilmişti.

ŞİKAYET VE SORUŞTURMA SÜRECİ

Soruşturma sürecinde, Ural'ın ifadesinin alınması için Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmış, ancak Ural çağrıya uymayarak ifadeye müracaat etmemişti. Bunun üzerine soruşturma savcısı, Ural'ın gözaltına alınarak ifadesinin alınması için talimat verdi.

İFADE SÜRECİ VE GÖZALTI

6 Aralık 2023 tarihinde, ifadesinin alınamaması durumunda Ural'ın adliyeye getirilmesi için yeni bir talimat yazıldı. Ancak Ural, belirtilen adreste bulunamadığı için hazır edilemedi. Bu nedenle, 23 Ocak 2024 tarihinde soruşturma savcısı, Ural'ın gözaltına alınarak ifadesinin alınması yönünde talimat verdi.

HAKAN URAL'IN İFADESİ VE SERBEST BIRAKILMASI

26 Ocak 2024 tarihinde gece vakti Ural gözaltına alındı ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verildi. Gözaltına alınan Ural, hakaret suçundan ifadesinin alınmasının ardından derhal serbest bırakıldı. Ural'ın ifadesi, şikayete konu olan hakaret suçlamasıyla ilgili olarak alındı.

Lüks düşkünü vekillere sert çıktı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı 8 yıl aradan sonra bir ilk FED altıncı kez aynı kararı aldı Taksim ısrarında polisler yaralandı