Güleçyüz: Güdümlü medya ile sağlıklı demokrasi mümkün değil

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz, medyanın özgür ve bağımsız olması gerektiğini vurguladı.

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz, medyanın özgür ve bağımsız olması gerektiğini vurguladı. Güleçyüz, “Yönlendirilmiş, güdümlü medya yapısı ile sağlıklı demokrasiye ulaşmak mümkün değil.” dedi.

Yeni Asya Gazetesi 45 yaşına girdi. 21 Şubat 1970’de yayın hayatına ‘merhaba’ diyen gazete, 16 bine yakın sayı çıkardı. Siyasi ve kültürel olduğu kadar dini haber ve yorumlara da yer veren gazetenin genel yayın müdürü Kazım Güleçyüz, misyonlarının gereği Kur’an-ı Kerimi asra uygun olarak tefsir etmeye çalıştıklarını söyledi.

Her daim demokrasiyi savunduklarını belirten Güleçyüz, “Biz, milli iradeye yönelik müdahalelere karşı çıktık. Özgürlük, demokrasi ve hukuk önem verdiğimiz değerler oldu.” ifadelerini kullandı. Avrupa Birliği’ni (AB) Türkiye için önemli gördüklerini dile getiren Güleçyüz, “Müslüman ülke olarak birliğe hayat veren hukuk ve demokrasi standartlarını yakalamayı, eksiklerimizi tamamlamayı savunuyoruz. Bize göre AB reformlarının, demokratikleşme paketlerinin tamamlanması gerekiyor." dedi. Güleçyüz, Türkiye’nin darbe ürünü mevzuattan kurtulması adına AB’ye ihtiyacı olduğuna işaret etti.

Özgür ve bağımsız medyanın önemine değinen Güleçyüz, medyanın şu an eylem ve söylemlerinde rahat olmadığını belirterek, “Tartışma ya da gerilim dönemlerinde müdahaleleri görüyoruz. Bunlar olmamalı. Medya, özgür ve bağımsız olmalı. Baskı altında olmamalı, kendini baskı altında hissetmemeli. Bir güç odağına bağlanmamalı. Bunu da anlamamız gerekiyor. Yönlendirilmiş güdümlü medya yapı ile sağlıklı demokrasi mümkün değil.” değerlendirmesinde bulundu. Kazım Güleçyüz, Türkiye’nin her sorununu tartışması gerektiğine temas ederken de “Bu tartışma, yapıcı dille olmalı. Ötekileştirici olmamalı.” temennisinde bulundu.
CİHAN

Arda Güler verilen ilk şansta kendini ispatladı İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu