Gönül elçileri, Suriyeli ailelere yardım eli uzattı

Gönül elçileri, Siirt’te Bir Ses Ver Derneği aracılığıyla il merkezinde ikamet eden Suriyeli uyruklu, 11 aileye, ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Gönül elçileri, Siirt’te Bir Ses Ver Derneği aracılığıyla il merkezinde ikamet eden Suriyeli uyruklu, 11 aileye, ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Gönül Elçileri’nin, 'Siirt Bir Ses Ver Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' bünyesinde başlattıkları yardım kampanyası çerçevesinde, topladıkları yardımları, Suriye uyruklu aileleri evlerinde ziyaret ederek kendilerine teslim etti. Üç ayrı ekip halinde Suriye uyruklu aileleri konutlarında ziyaret eden Gönül Elçileri; 11 ailenin her birine 500 TL nakdi yardım, her aileye 3 koli gıda ve temizlik malzemeleri, giyim, 1 ton kömür ile yatak, mobilya ve çeşitli ev eşyaları teslim ederek, ailelerin sorun ve taleplerini dinlediler.

Derneğin Onursal Başkanı ve Gönül Elçisi Siirt Valisi Ahmet Aydın‘ın eşi Arzu Aydın, ”İlimizin çeşitli mahallelerinde kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdüren Suriye uyruklu ailelere Gönül elçileri olarak dernek vasıtası ile çeşitli yardımlarda bulunduk. Yardımlar, derneğimizin imkanları dâhilinde devam edecektir. Hayırsever Siirt halkına yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Dernek Başkanı Vali Yardımcısı Bahadır Yörük ise; ”Toplumda, sosyal ve ekonomik riski bulunan vatandaşlarımıza hizmet adına, dernek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün de Sayın Valimiz Ahmet Aydın’ın eşi hanımefendi Arzu Aydın ve diğer dernek üyelerimiz ve gönül elçilerimizle birlikte, Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak ilimize sığınan Suriye uyruklu ailelerimizi üç ayrı gurup halinde konutlarında ziyaret ederek, sorunlarını ve taleplerini dinledik. Dernek olarak hayırsever vatandaşlarımızdan topladığımız çeşitli ayni ve nakdi yardımları ailelerimize teslim ettik. Suriyeli kardeşlerimizi zor günlerinde yalnız bırakmak istemiyoruz, elimizden geldiğince yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Yardımlar konusunda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Suriye uyruklu aileler de yapılan ziyaretten memnun olduklarını belirterek, dernek üyelerine yardımlarından dolayı teşekkür ettiler. CİHAN

Taksim Meydanı miting alanı değildir FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu