Gazze'de Paskalya Bayramı kutlandı

- Gazzeli Tarazi: - "Gelecek yıl Filistin'in özgürleşmesini, kutsal günlerimizi ve bayramlarımızı Kudüs şehrinde kutlamayı temenni ediyoruz"

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'ndeki Hristiyanlar, Paskalya Bayramı dolayısıyla anma töreni düzenledi.

Gazze'deki Hristiyan ailelerin, Paskalya Bayramı'nı kutlamak amacıyla, Gazze'deki Saint Porphyrius Kilisesi'sinde toplandığı belirtildi.

Törene katılan Gada Tarazi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "En önemli bayramlarımızdan biri olan Paskalya dolayısıyla bu töreni düzenliyoruz. Bugün barış ve sevinç günüdür. Bayram mesajımız ise sevgi ve selamdır." dedi.

Tarazi, "Gelecek yıl Filistin'in özgürleşmesini, kutsal günlerimizi ve bayramlarımızı Kudüs şehrinde kutlamayı temenni ediyoruz." diye konuştu.

Gazze'deki Hristiyanların yüzde 70'inin Rum Ortodoks, geri kalanının ise Latin Katolik mezhebine mensup olduğu ifade ediliyor.

Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Batık gemiden çıkan hazine başa bela oldu Yarasanın ısırdığı adam öldü 3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında