Gazze’de İnsani Ara mı İnsansız Gazze İçin Ara mı?

Bu makale tahlilden çok, bir taktik bilgisi içeriği olacaktır.

Biz gazeteciler yaşanan olayları yaşandığı gibi canlı canlı aktarırız. Bir seviyeden sonra yaşanan olayları tecrübe, bilgi ve birikimlerimizle yorumlar  takipçilerimizi doğru bilgilendirmeye çalışırız.

Bugün Filistin'de işgal edilmiş kendi topraklarını yeniden kazanmak için HAMAS özgürlük mücadelesi veriyor. Dünya artık Batı Şeria da bulunan Mahmut Abbas yönetiminde ki Filistin devleti yönetimi yerine Filistin davasının tek temsilcisi olarak HAMAS’I tanımaktadır. işgalci İsrail devleti istemese de HAMAS’ı muhatap olarak kabul etti. HAMAS İşgalci İsrail’e karşı yürüttüğü mücadele de gösterdiği başarı İsrail’in geri adım atmasını sağladı. Şimdi insani ara adıyla esir takası şeklinde savaşa dört gün ara verildi.

Ne kadar komik “savaşa ara vermek”, ara bitince savaşa kaldığımız yerden devam. Ya aallahhh Bismillah

Taraflar arasında bu ateşkesten sonra barışa doğrumu gidilir mi? Yada İş zamana yayılıp başka  hedefler planlamalar için zaman mı kazanılmak isteniyor. Gerçek şu ki; soru çok, cevap çok, tahlil çok, taktik çok bulunuyor.

Her şeyden önce her ne kadar İsrail Gazze'yi yerle bir etti görünse de  kazanan HAMAS oldu. Çünkü HAMAS Sosyal medya aracılığıyla dünya halklarına zalimin İsrail, Mazlumun Filistin halkı olduğunu öğretti. Bir diğer ders İsrail'e verildi. İsrail HAMAS karşısında verdiği kayıplar sebebiyle boyun büktü. Esir değişimine razı oldu. (Tabi kayıplar basına yansıyan şeklinde değil)

Peki HAMAS bu başarıyı elde ettikten sonraki adımı ne olacak? Yani hem İsrail'e boyun büktürmüş, hem de din, dil, ırk gözetmeksizin tüm dünyada destek yakalamış.

Tamam hadi barışalım, esirleri takas edelim, al misketlerini herkes evine ben artık oynamıyorum mu  denilecek.

Hayır HAMAS ve İsrail'in satranç oyunu savaşı yeni başlıyor. Çünkü başta ABD, İngiltere, Fransa, Almanya gibi İsrail'e tam destek veren ülkeler ve onlara yardım yataklık yapan işbirlikçilere, teknolojik imkana, silahlı güce, istihbarata karşı,  bunun içinde başta Amerikalı olmak üzere bir çok ülke vatandaşı paralı askerlere ve işgalci İsrail'e kayıp yaşatmış boyun büktürmüşsün. Ak Deniz'de deniz altılar, savaş gemileri, askeri güç bulunduran düşman güçlerine gözdağı vermişsin.

Üzerinde bulunduğun topraklar içindeki  zengin kaynaklara göz dikmiş bu ülkeler ticari koridor projeleri yaparken sen nasıl adım atacaksın.

İki devletli çözüm, yok Batı Şeria komple Filistin’e verilsin Gazze boşaltılsın, para verelim Gazze boşaltılsın halklar çeşitli ülkelere dağıtılsın. Gazze'liler Sina Çölüne sürülsün Ve ve ve ……… bir çok teklif bir çok proje ile gelinecek.

 Hepsi zaman kazanmak ve bu başarıyı elde eden HAMAS yöneticilerini ve Kassam Tugaylarının son kişisi kalana kadar cadı avı sürecek diye düşünüyorum.

HAMAS ve Kassam Tugayları yok olma pahasına demir kubbeden korkmadan gök kubbenin sahibine sığınıp güvenip dayanarak  ileri adım atmak zorunda. Çünkü ne olursa olsun rahat bırakmayacaklar. 

Atacağınız istikrarlı adımlar sosyal medya aracılığıyla tek devlet olan dünyamızda büyük bir destek sağlayacaktır.

Örnek dün ABD Başkanı Joe Biden'a sorulan  "bu çatışma nereye kadar sürecek" sorusuna "bu sorunun cevabı bende değil" şeklinde cevaplaması gibi.

İşte bu makaleme konulan son nokta bu.

Tüm yazılarını göster