Fransa Savunma Bakanı Parly'nin Mısır ziyareti

- Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Parly arasındaki görüşmede, askeri iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly'yi kabul ettiği bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Kahire'nin doğusundaki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede Mısır Savunma Bakanı Sıdkı Subhi de hazır bulundu.

Görüşmede, iki ülke arasında askeri alandaki iş birliğinden övgüyle söz eden Sisi, gelecek dönemde bu iş birliğinin daha da geliştirilmesini umduğunu dile getirdi.

Fransız Bakan da güvenlik ve emniyet başta olmak üzere her alanda iki ülke arasındaki ortaklık ilişkilerinin güçlendirilmesi gerektiğine işaret ederek Ortadoğu'daki tehditler karşısında koordinasyonun önemine vurgu yaptı.

Mısır medyası, Kahire yönetiminin, 2018 yılı başında Fransa ile yeni askeri anlaşmalar yapmaya hazırlandığı yönünde haberler yayınlamıştı. Ancak söz konusu haberler resmi kaynaklar tarafından henüz doğrulanmadı.


İzmir Çeşme'deki yangın giderek büyüyor Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Tıra arkadan çarpan Mercedes C200 pert oldu Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Batık gemiden çıkan hazine başa bela oldu