Filipinler ve Bangladeş Kaplan tankı almak istiyor

Türkiye ve Endonezya'nın ortak üretimi olan Kaplan tankı Güney Asya'da dikkatleri üzerine çekti. Filipinler ve Bangladeş, orta ağırlık sınıfı Kaplan tankından satın almak istiyor.

SonHaberler | Haber Merkezi

Türkiye'den FNSS ve Endonezya'dan PT Pindad firmalarının tasarımını ve üretimini gerçekleştirdiği Kaplan MT tankı serime üretime geçmeden sipariş almaya başladı.

PT Pindad firmasının orta sınıf askeri araç üretim bölümünden sorumlu olan Windu Paramata, Filipinler ve Bangladeş'in Kaplan tankını satın almak için görüşmeler yürüttüğünü söyledi. 

Paramata her bir ülkenin 40 veya 50 Kaplan tankı satın almak istediğini belirtti.

Ekim ayında kendi ülkelerindeki savunma ekipmanlarının tedariki için orta ağırlık sınıfındaki Kaplan tankını sunacaklarını söyleyen Paramata, Endonezya Savunma Bakanlığı'nın Kaplan tankı satın almak istediğini ancak bakanlığın hala tedarik edilecek sayıyı değerlendirdiğini ifade etti.

Endonezya Ordusu Araştırma ve Geliştirme Ajansı'nın bu yıl başlarında Kaplan tankının sertifikasını verdiğini belirten Paramata, Kaplan tankını, küresel savunma endüstrisindeki en yeni teknolojiye sahip olmakla övdü.

Polonya'nın benzer bir araç üretmek için çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Paramata, çalışmaların henüz kavramsal tasarım aşamasında olduğunu değerlendirdi.

Paramata, Kaplan tankının, Endonezya, Malezya, Singapur ve Filipinler gibi Güneydoğu Asya'da sadece iki mevsimin yaşandığı ülkelerde kullanım için uygun olduğunu ve aynı zamanda en fazla 50 santigrat derece sıcaklıkta çalışabileceği için dört mevsimin yaşandığı ülkelerde kullanılabileceğini söyledi. Kaplan tankı minimum - 30 santigrat dereceye kadar soğuk havalarda çalışabilecek kabiliyete sahip.

Kaplan MT tankının prototipi ilk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda sergilendi. Tankın ana silahı olarak yüksek basınçlı 105mm mermileri ateşlemek için kullanılan bir CMI Cockerill 3105 kulesi yer alıyor.

Dizel motorlu Kaplan tankı tam otomatik şanzımana sahiptir ve üç mürettebatı (sürücü, atıcı ve komutanı) taşıyabilir. Saatte maksimum 70 kilometre hıza ulaşabilen (saatte 43.4 mil) aracın menzili 450 kilometredir (280 mil).

Balistik saldırılara karşı ek zırha sahip olan tankın göbeği mayınlara karşı korunuyor. Kaplan tankı ayrıca 7.62mm koaksiyel makineli tüfek şeklinde ikincil bir silah taşıyor.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti