FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar'ın koordinesinde, FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, yeni delillerin ortaya çıkması sonucunda harekete geçildi.

Savcılık, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, bir merkez valisi ve 2 kaymakamın gözaltına alınmasına karar verdi. Talimatı alan polis ekipleri, Çapkın'ı, İzmir'de gözaltına aldı.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı.

Taksim Meydanı miting alanı değildir FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu