Fenerbahçe'nin sezon öncesi performansı

- Sarı-lacivertli takım, yeni sezon öncesi 3'ü resmi, 6'sı özel olmak üzere 9 maç yaptı - Fenerbahçe, 9 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alırken, rakip filelere attığı 14 gole karşılık kalesinde 12 gol gördü - Sarı-lacivertli ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Monaco'ya elenerek, Şampiyonlar Ligi hasretini 8 sezona çıkardı - Fenerbahçe'de Emenike, sezon öncesi oynanan maçlarda attığı 6 golle ön plana çıktı


İSTANBUL (AA) - EMRAH OKTAY - Fenerbahçe Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonu öncesinde, 3'ü resmi olmak üzere 9 karşılaşmaya çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleme oynayacağı için sezonu 27 Haziran'da açan sarı-lacivertli ekip, sezona antrenmanların yanı sıra özel maçlarla da hazırlandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 2, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 1 maç yapan Fenerbahçe, 6 özel maçla da sezona hazır şekilde girmeyi hedefledi.

Sezon öncesinde yaptığı 9 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alan Fenerbahçe, rakip filelere attığı 14 gole karşılık kalesinde 12 gol gördü.


- UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elendi


Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa'nın Monaco takımına elendi.

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunu 2. tamamladığı için UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynamaya hak kazanan sarı-lacivertliler, 3. ön eleme turunda Fransa Birinci Futbol Ligi takımlarından Monaco ile eşleşti.

İlk maçı sahasında yapan Fenerbahçe, Ülker Stadı'ndaki mücadeleyi 2-1 kazandı. Deplasmandaki rövanş maçına avantajlı giden sarı-lacivertli ekip, sahadan 3-1 mağlup ayrılarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turunda devam eden Fenerbahçe, bu turda İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla eşleşti. İlk maçı yine sahasında oynayan sarı-lacivertliler, rakibini 3-0'lık skorla yenerek 25 Ağustos'ta yapılacak rövanş maçı öncesi avantaj elde etti.


- Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi hasreti


UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Monaco'ya elenen Fenerbahçe, Avrupa'nın bir numaralı kupasına katılma hasretini 8 sezona çıkardı.

Son olarak bu kulvarda grup aşamasına 2008-2009 sezonunda katılan Fenerbahçe, bu sezon da hedefini gerçekleştiremedi.

Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2002-2003, 2006-2007, 2010-2011, 2012-2013, 2013-2014, 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında elemeleri geçemedi.


- Hazırlık maçlarında alınan sonuçlar


Fenerbahçe, yeni sezon öncesi 6 hazırlık maçı yaptı.

Sarı-lacivertliler, hazırlık maçlarında Yunanistan takımı Panathinaikos'u 2-1, Romanya ekibi Voluntari'yi 3-1 mağlup etti. Romanya'dan CSMS Iaşi ile 2-2, Çek Cumhuriyeti'nden Sparta Prag ile 0-0, Suudi Arabistan'dan El Faisaly ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, İran'ın Gostaresh Folad Tebriz takımına 3-0 mağlup oldu.

Fenerbahçe, özel maçlarda attığı 8 gole karşılık kalesinde aynı sayıda gol gördü.


- Emenike, golleriyle dikkati çekti


Fenerbahçe'de sezon öncesinde Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike, attığı gollerle dikkati çekti.

Sarı-lacivertli takımda istediğini bulamayarak geçen sezonu çeşitli takımlarda kiralık geçiren Emenike, sezon başında döndüğü takımında adeta küllerinden doğdu. Fenerbahçe'nin yaptığı 3 resmi maçta 3 gol atan 29 yaşındaki futbolcu, hazırlık maçlarında da 3 kez fileleri havalandırdı.

Emenike, toplam 6 golle sezon öncesi maçlarda takımının en golcü oyuncusu olurken, bu futbolcuyu üçer golle Miroslav Stoch ve Ramazan Civelek izledi. Sarı-lacivertli ekibe, Aatif Chahechouhe ve Melih Okuyan da birer gollük katkı sundu.

Özellikle Stoch, Grasshoppers ile oynanan UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında attığı iki golle tur için takımının avantaj sağlamasında önemli rol aldı.

Teknik direktör Vitor Pereira ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Dick Advocaat, sarı-lacivertli ekiple sahaya çıktığı ilk maçta Grasshoppers karşısında galibiyet gördü.

Arnavutköy'de kura öncesi fiyatlar arttı Kılıçdaroğlu ve Akşener'den sonra Karamollaoğlu da Sudan liderinin oğlu Ankara'da toprağa verildi İliç'teki kayıp işçilerden ikisi daha ölü bulundu Krefeld’de tarihi gün: Açıktan ilk ezan okundu Enerji şirketlerinden motorin ve benzine gizli zam