Esad'ın PKK oyunu

TSK'nın Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından Münbiç'e doğru ilerleme kararı alması ABD, Rusya, İran ve Esad'ı rahatsız etmişti. İddiaya göre rahatsız olan Esad, PKK'lılara Esad ordusu kimliği verdi.

Fırat Kalkanı Harekatı'yla Cerablus ve El Bab'ı terör örgütü DEAŞ'tan temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin rotasını Münbiç'e çevirmesi Esed rejimi, İran, ABD ve Rusya'yı korkuttu. Münbiç'e yapılmaya hazırlanılan operasyonla terör kuşağını sarsmaya hazırlanan Türkiye'ye karşı 4 ülke askeri yığmak yapıyor. El Bab'ın tamamen alınmasının ardından harekatın yönünün Münbiç'e çevrileceğini anlayan terör örgütü PKK, Münbiç köylerini Esad rejimine terk etti. ABD zırhlıları, rejim ve Rus askerleri de, harekatın Münbiç'e ilerlememesi için TSK ile PKK arasında tampon bölge kurdu. Münbiç'e sevk edilen ABD'li askerler, PKK işgalindeki Haseke'de kurulan askeri üsten gönderiliyor. Özel kuvvetlere 500 ABD askerinin zırhlı araçlarıyla birlikte Münbiç'te olduğu belirtiliyor. 

Kaynak:Yenişafak

3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Akaryakıt fiyatlarını düşürecek önemli karar Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Tatil için en çok aranan ülke Türkiye