Emniyetten boyu 1.65'ten kısa olan sürücülere uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, trafikte seyir esnasında boyu 1.65 metreden kısa olan sürücülerin ön koltukta geriye çekilerek oturmaları gerektiğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı herhangi bir trafik kazası esnasında meydana gelebilecek durumlara karşı bilgilendirme yaparak yapılan bazı testlerden veriler paylaştı.

Başkanlık tarafından yapılan açıklamada daha önce yapılan bir gerçek çarpışma deneyinden veriler paylaştı. 

Yapılan açıklamada emniyet kemeri ve hava yastığının birlikte kullanımının ciddi kafa çarpmalarının yüzde 75’ini, ciddi göğüs yaralanmalarının yüzde 66’sını önlemede etkili olduğunun belirlendiği hatırlatıldı.

Bu donanım aracın ön koltuğunda seyahat eden küçük çocuklar için tehdit oluşturduğunu belirten kurum çalışmalar, neticesinde araçta yolcular için hava yastığı olsun olmasın çocukların arka koltukta oturmalarının yüzde 29 daha güvenli olduğunu açıkladı.

Bir otomobilde maksimum güvenlik için alınması gereken önlemleri paylaşan başkanlık, ön koltukta oturan çocukların eğer emniyet kemeri uygun olmayan bir şekilde bağlanmışsa, emniyet kemeri yoksa, doğru pozisyonda oturmuyorlarsa ya da emniyet kemerinin doğru bağlanması için boyları çok küçükse ölümcül bir risk altında olduklarını vurguladı. Açıklamada bu şartların taşınmaması durumunda ön koltukta oturan çocukların bir çarpma anında kolayca öne fırlayabileceği ve şişen hava yastığının başlarına ya da boyunlarına şiddetle çarpabileceği uyarısı yapıldı.

BOYU KISA SÜRÜCÜLERE UYARI

Boyu kısa olan sürücülerin de emniyet kemeri konusunda uyarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sürücü ve tüm yetişkin yolcular, özellikle boyu 165 santimetreden düşük olanlar, emniyet kemerlerini doğru bir biçimde bağlamalıdırlar ve ön koltuk yeterince geriye çekilmiş olarak seyahat etmelidirler. Araçta hava yastığı olsa bile, bir kişi emniyet kemeri yoksa çok ciddi bir şekilde yaralanabilir ya da ölebilir. Bir çarpma anında emniyet kemeri takmak kişinin içeride bulunan şeylere çarpmasını engelleyebilir. Ön koltukta oturan sürücü uygun pozisyonda ve koltuk mümkün olduğunca geriye çekilmiş olarak oturmalıdır. Emniyet kemeri her zaman ve doğru biçimde takılmış olmalıdır. Hava yastığı ön koltukta oturan çocuklar için ölümcül bir risk taşır. Ancak ön koltukta hava yastığının olmaması burayı 12 yaşın altındaki çocuklar için güvenli bir yer haline getirmez. Önde hava yastığı olmasa bile 12 yaşın altındaki çocuklar arka koltukta daha güvendedirler. Eğer direksiyonunuz ayarlanabiliyorsa başınıza doğru değil göğsünüze doğru getirinizi."

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında