Ekonomi diplomasisi için yol haritası

- FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Türkiye ekonomisine ilişkin yurt dışında yaratılmaya çalışılan algının kırılması için yol haritası oluşturuluyor - Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, FETÖ unsurlarının yaratmaya çalıştıkları olumsuz algı operasyonlarına karşı sürekli ve etkin bir ekonomi diplomasisi yürütülmesi benimsendi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türkiye ekonomisine ilişkin yurt dışında yaratılmaya çalışılan algının kırılması için yol haritası oluşturuluyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş başkanlığında bir süredir gerçekleştirilen kamu diplomasinin etkin kullanımını artırmaya yönelik çalışmalar çerçevesinde, ekonomi diplomasisinin geliştirilmesi konusunda da önemli adımlar atıldı. Kurtulmuş ve kamu diplomasisi bürokrasisinin, geçtiğimiz günlerde Ankara’da ekonomi yazarları ve ekonomistlerle gerçekleştirdiği toplantıda, FETÖ'nün darbe girişiminin ekonomideki yansımaları ve uluslararası yatırımcılar ile yabancı ekonomi medyasında yarattığı etkiler masaya yatırıldı.

Beyin fırtınası şeklinde gerçekleştirilen ve somut önerilerin ele alındığı toplantıda, söz konusu terör örgütünün, Türk ekonomisine ilişkin negatif algı yaratmak için adımlar atmayı planladığı ifade edildi.

Ekonomi diplomasisinin etkin kullanımına ihtiyaç duyulan bir dönem olduğu üzerinde fikir birliğine varılan toplantıda, piyasalarda hızla normalleşmeye dönüldüğü bir dönemde tekrar bozulmalara yol açacak dış müdahalelerin öngörülmesinin önemine dikkat çekildi.

Türkiye’nin kredi notunu korumasının bu çerçevede en önemli kazanım olacağı, ayrıca yapısal reformların doğru hedeflere sebep ve olası sonuçlarıyla anlatılması gerektiği, toplantıda görüşülen ve ele alınan konular arasında yer aldı.

Türkiye’nin ekonomi diplomasisi faaliyetleri çerçevesinde kısa ve orta vadede atması gereken adımların da tartışıldığı toplantıda, öne çıkan başlıklardan bazıları, "FETÖ unsurlarının yaratmaya çalıştıkları olumsuz algı operasyonlarına karşı yurt dışı ve yurt içi yatırımcılar, ekonomistler ve analistlerle sürekli ve etkin bir iletişim, mevcut reformların ve yakın gelecekte atılacak reform adımlarının daha etkin tanıtımı ve ülke ekonomisinin sağlam makroekonomik temellerinin vurgulandığı pozitif bir gündemin yaratılması" oldu.

Önümüzdeki günlerde ekonomi diplomasisi dahil kamu diplomasisinin farklı alanlarında artan bir koordinasyon ve yoğun bir çalışma takvimi öngörülüyor.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti