Düzce ve Kastamonu'daki FETÖ/PDY operasyonu

- Operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 4 kişiden biri tutuklandı

DÜZCE (AA) - Düzce ve Kastamonu'da düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen bir şüpheli tutuklandı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Düzce ve Kastamonu'da yapılan operasyonlarla gözaltına alındıktan sonra dün adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ünün savcılık işlemleri tamamlandı.

Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden K.T. tutuklandı, Z.S. ve E.S. yurt dışına çıkış yasağı şartıyla salıverildi.

Diğer şüpheli eski Bank Asya Şube Müdürü ise yeniden emniyete gönderildi. Şüphelinin yarın tekrar adliyeye çıkarılacağı bildirildi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, örgütün adliye yapılanması içerisinde infaz koruma memurlarının sohbet toplantılarını organize ettiği belirlenen bir kişiyle eski Bank Asya Şube Müdürü ve 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Düzce ve Kastamonu'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 4 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, cep telefonu, bilgisayar ve bazı dokümanlara el konulmuştu.

Zanlılar, dün adliyeye sevk edilmişti.

3 büyükşehir belediye başkanı daha gözaltında Akaryakıt fiyatlarını düşürecek önemli karar Binance TR'de 72 saat kuralı devreye girdi Milyarlık savaş uçağı bozuldu tamir edilemiyor Sahte diploma davasında istenen ceza belli oldu Tatil için en çok aranan ülke Türkiye