Dünyanın uçuş onayı alan ilk uçan arabası AirCar

Dünyanın uçuş onayı alan ilk uçan arabası AirCar Slovakya tarafından yapıldı. Daha önce şehirler arası uçuş denemesini başarılı şekilde gerçekleştiren AirCar, ulusal ulaştırma otoritesi tarafından uçuş onayı da almış oldu.

Dünyada uçan arabalar dönemi resmen başlıyor. İlk uçuş onayı ise Slovakya'dan geldi. Hibrit uçan otomobil AirCar'a, Slovak Ulaştırma Otoritesi tarafından uçuşa elverişlilik sertifikası verildi.

Hibrit otomobil uçağı AirCar, bir BMW motoruyla donatılmış ve normal benzin pompası yakıtıyla çalışıyor. Arabadan da bir uçağa dönüşmesi iki dakika 15 saniye sürüyor.

Şirket, sertifikanın 70 saatlik uçuş testini ve 200’den fazla kalkış ve inişi takip ettiğini söyledi. Uçan arabanın yaratıcısı Prof Stefan Klein, “AirCar sertifikası, çok verimli uçan arabaların seri üretiminin kapısını açıyor. Bu, orta mesafeli seyahatleri sonsuza dek değiştirme yeteneğimizin resmi ve nihai teyidi.”

Caption

Haziran ayında uçan araç, Slovakya’nın Nitra ve Bratislava kentindeki uluslararası havaalanları arasında 35 dakikalık bir uçuşu tamamladı. Şirket BBC News’e yakın gelecekte Paris’ten Londra’ya uçmayı planladığını söyledi.

AirCar, inişten sonra yalnızca bir düğmeye basılarak 3 dakikadan kısa bir sürede spor arabaya dönüşüyor.

İLK UÇUŞ DENEYİMİNİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Slovakya merkezli KleinVision tarafından üretilen uçan araba "AirCar", ilk şehirlerarası uçuşunu Nitra ve başkent Bratislava arasında gerçekleştirmişti. Slovakya’da uçan araba çalışmaları bir ileri boyuta taşındı. Prof. Dr. Stefan Klein tarafından tasarlanan, Slovakya merkezli KleinVision tarafından üretilen uçan araba “AirCar”, ilk şehirlerarası uçuşunu başarıyla tamamladı.

AirCar’ın 28 Haziran’da Nitra kentindeki uluslararası havalimanından başkent Bratislava’ya 35 dakikalık uçuş gerçekleştirerek uçan araba teknolojisinde önemli bir kilometre taşı kaydettiği belirtildi.

ÜÇ DAKİKADA DÖNÜŞÜM GEÇİRİYOR

Şirket tarafından yapılan açıklamada, AirCar’ın inişten sonra yalnızca bir düğmeye basılarak 3 dakikadan kısa bir sürede spor arabaya dönüştüğü ve Klein ile şirketin kurucu ortağı Anton Zajac tarafından Bratislava şehir merkezine götürüldüğü, seyahat süresini 2 kat azalttığı ifade edildi. Sivil Havacılık Otoritesi gözetiminde, AirCar’ın dönüşler ve manevra kabiliyeti testleri de dahil olmak üzere 40 saatin üzerinde test uçuşu gerçekleştirdiği aktarıldı.

1000 KİLOMETRE MENZİL

Bratislava’da AirCar’ın kokpitinden çıktıktan sonra konuşan Klein, “Bu uçuş, ulaşım araçlarında yeni bir çağı başlatıyor” dedi. Zajac ise, “AirCar artık yalnızca bir konseptin kanıtı değil, 8 bin 200 feette hızla uçarak bilim kurguyu gerçeğe dönüştürdü” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bin kilometrelik seyahat menziline sahip AirCar’ın otonom yolculukların yanı sıra ticari taksi olarak da kullanılması bekleniyor. Aracın kanatları açılıp kapanabiliyor ve arkasında sabit bir pervanesi bulunuyor.

Terör destekçileri havalimanını birbirine kattı İkinci el araba fiyatları düştükçe düşüyor İmamoğlu beyan etmediği villaları doğruladı ABD ile İsrail liman bahanesiyle Gazze'de kalacak 3 gün boyunca koşan kadın tarihe geçti Oy kullanmayana para cezası var