Dikkat, bu mesaj WhataApp çökertiyor

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta ortaya çıkan bir güvenlik açığı nedeniyle gönderilen bir mesaj uygulamanın tamamen çökmesine neden olabilir.

Dünyada milyonlarca vatandaş tarafından kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta yeni bir güevnlik açığı bulundu. 

Güvenlik yazılımı servisi  Check Point tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre, grup mesajlaşması sırasında atılacak tek bir mesajla WhatsApp uygulamasının mümkün olduğu belirtildi.

Bu durumun gerçekleşmesi için öncelikle WhatsApp'ın web ara yüzünün kullanılması gerekmektedir. Web tarayıcısının geliştirici panelinin açılması ve burada yapılacak işlem ile "tüm grup üyeleri için bir çökme döngüsü" oluşturmak mümkün oluyor.

Bu işlemin yapılmasının ardından grupta bulunan kişilerin WhatsApp uygulamalarında sorun yaşanabilir. Ve bu sorun kişilerin uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemesi ile mümkün. Ancak uygulama yeniden yüklendikten sonra gruba geri dönmek mümkün olmuyor.

Geçtiğimiz yıl WhatsApp'ta ortaya çıkan FakeApp denilen güvenlik açığı ile gruplara gönderilen mesajlar değiştirilebiliyor ve hatta mesajların farklı şekillerde görünmesi mümkün olabiliyordu. 

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında