Desteklere rağmen dört büyükler en kötü durumda

Tarihinin en büyük devlet desetiğini alan dört büyükler olarak bilinen 4 büyük futbol kulübü buna rağmen Avrupa'nın en kötü takımları arasında yer alıyor.

Trendyol Süper Lig'in en prestijli kulüpleri olarak kabul edilen Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe, UEFA'nın Avrupa Kulüp Finansmanı ve Yatırım Raporu'nda dikkat çekici bir şekilde yer aldı. Rapor, takımların 2023 yılında Avrupa'daki net öz sermayede en fazla zarar eden takımlar arasında olduğunu ortaya koydu.

DÖRT BÜYÜKLERİN ZOR DURUMU

"Dört Büyükler" arasında en fazla zarar eden takım 151 milyon avro ile Beşiktaş olurken, onu sırasıyla Trabzonspor (110 milyon avro), Galatasaray (109 milyon avro) ve Fenerbahçe (82 milyon avro) takip etti. Bu durum, Süper Lig'in Avrupa'da net öz sermayede en fazla zarar veren lig olduğunu gösteriyor.

UEFA'DAN MEN UYARISI

UEFA, finansal durumları nedeniyle Türk takımlarına kulüp lisansı alabilmek için bilançolarını güçlendirmeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Bu uyarı, gelecekteki Avrupa müsabakalarına katılım için önemli bir adım olarak görülüyor.

AVRUPA'DA ZARARIN BOYUTLARI

Avrupa'da net öz sermaye zararı veren ilk 10 kulüp arasında, İtalya'dan Roma, Porto ve Inter gibi takımlar da yer aldı. Ancak en büyük zararı 436 milyon avro ile Roma verdi. Süper Lig takımları, bu liste içinde önemli bir yer tutarak, finansal zorlukların boyutunu gözler önüne serdi.

SÜPER LİG'İN GENEL DURUMU

Rapora göre, Süper Lig'deki 18 takım toplamda 814 milyon avro net öz sermaye zararı verdi. Bu, UEFA'ya üye 55 ülke arasında en fazla zarar veren lig olduğunu gösteriyor. Ayrıca, Süper Lig takımlarının 1 milyar avroluk brüt banka borcuyla Avrupa'da dördüncü sırada yer aldığı belirtiliyor.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu