Çubarov: Kırım Sovyet zamanlarına geri döndü

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Çubarov, Rusya Federasyonu’nun Kırım’da uyguladığı baskı ve korku taktiğinin Sovyet dönemini hatırlattığını söyledi

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, işgalden sonra Rusya’nın Kırım’daki topluma kasten baskı uygulamaya başladığını belirtti.

Amerika’nın Sesi muhabirine konuşan Çubarov, günümüzde Kırım’da insanların, kendi yaklaşımlarını göstermek amacı ile toplu etkinlikler düzenleyemediğini açıkladı.

“İnsanların düşündüğünün farklı, söylediğinin farklı” olduğu Sovyet zamanlarının Kırım’a geri geldiğini anlatan Çubarov, insanların şahsi fikirlerini sadece kendilerine çok yakın insanlar ile paylaştığını söyledi.

“İşgalci yönetim, bu modeli sağlamak için ara sıra kanunsuz biçimde toplu aramalar düzenliyor” diyen Çubarov, günümüzde Kırım’da 11 kişinin işgalci yönetim tarafından yasadışı tutuklu bulunduğunu da hatırlattı.

Çubarov son olarak, “(Rus işgalciler) Kırım toplumuna şöyle dedi: ‘Eğlenebilirsiniz, işinize bakabilirsiniz, tutumunuzu açıklayabilirsiniz; ama bunların hepsi, sadece iktidara olumlu yaklaşımı ile mümkündür. Siz, sadece bizim belirlediğimiz sınırlar içinde istediğiniz yapabilirsiniz’” tespitinde bulundu.

Kaynak: QHA

Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir Taksim ısrarında polisler yaralandı FED altıncı kez aynı kararı aldı Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı