Çip teknolojisine milyarlarca dolar yeni yatırım

ABD yönetimi, Ulusal Yarı İletken Teknoloji Merkezi (NSTC) başta olmak üzere çip araştırma ve geliştirme faaliyetlerine 5 milyar dolardan fazla yatırım yaparak, teknoloji ve ulusal güvenlik alanında önemli bir adım atıyor.

ABD yönetimi, teknoloji sektöründe küresel liderliğini pekiştirmek ve ülkenin yarı iletken teknolojisi alanındaki konumunu güçlendirmek amacıyla büyük bir adım attı. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, Ulusal Yarı İletken Teknoloji Merkezi (NSTC) de dahil olmak üzere çip araştırma ve geliştirme (AR-GE) faaliyetlerine 5 milyar dolardan fazla yatırım yapılacak.

YATIRIMIN AMACI VE BEKLENTİLER

Bu önemli yatırım, ABD'nin yarı iletken AR-GE alanında daha ileri bir konuma gelmesini sağlayacak. Açıklamada, yeni teknolojilerin ticarileştirilmesinin hızlanması, zaman ve maliyetin azaltılması ile ABD ulusal güvenliğinin güçlendirilmesi gibi katkıların beklendiği vurgulandı.

YARI İLETKENLERİN EKONOMİDEKİ ÖNEMİ

Yarı iletkenler, modern ekonominin temel taşlarından biri olarak kabul ediliyor. Ancak, ABD bugün küresel arzın yüzde 10'undan azını üretiyor ve en gelişmiş çiplerin üretimi ülke sınırları içinde gerçekleşmiyor. Bu durum, yatırımın önemini ve aciliyetini daha da artırıyor.

NSTC'YE ÖZEL VURGU

NSTC'ye yapılacak en az 5 milyar dolarlık yatırım, merkezin yeni nesil yarı iletken teknolojilerinde öncü olmasını sağlayacak. Merkez, geliştiricilere ortak tesislerden ve uzmanlıktan yararlanma imkanı sunarak, sektörde vasıflı iş gücünün oluşturulmasına katkıda bulunacak.

Konvoy, makam araçları yerine otobüs Hücrelerin DNA'sını bile değiştiriyor 2 liralık suyu 30 liraya satan işletmeye isyan İsrail protestoları gölgesinde Eurovision Hastane randevularında yeni dönem başladı Muhalefet engellemeseydi o insanlar ölmeyecekti