CHP lüks ve şatafatlı(!) İBB makam araçlarını Yenikapı Meydanı'nda sergiledi

İBB'de kullanılan hizmet araçları, CHP'li yönetimi tarafından şov yapmak amacıyla Yenikapı'da toplanınca, belediyenin ilgili hizmetleri durdu. Yenikapı'ya toplanan düşük segmentteki otomobiller ve kamyonetler "lüks makam araçları saltanatı" şeklinde nitelendiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde birim amirleri ve yardımcıları tarafından kullanılan otomobiller, hizmet için kullanılan kamyonetler Yenikapı meydanına çekildi.

CHP'li yönetimin "şov yapmak için" Yenikapı meydanına topladığı çoğunluğu da düşük segmentte araçlardan oluşan otomobiller ve kamyonetler nedeniyle belediyenin birçok hizmetinde aksamalar yaşanmaya başladı.

CHP'li İBB yönetiminin hizmet araçlarını "lüks makam araçları saltanatı" şeklinde nitelendirmesine tepki gösteren İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İstanbul'da birçok hizmetin an itibariyle durduğunu söyledi.

Göksu, Yenikapı meydanında toplanan araçların tamamının hizmet araçları olduğunu, evde bakım hizeti, hayvan barınaklarıyla ilgili hizmetler için kullanılan araçlar olduğunu belirterek, İBB Başkanının "fantezi"sini gerçekleştirmek için halkı hizmetten mahrum ettiğini söyledi.

16 milyon insana hizmet edilen, yaklaşık 100 milyar liralık bütçesi bulunan İstanbul Büyükşehir Beledilyesi'nin yaklaşık 90 bin de çalışanı bulunuyor. Büyüklüğüyle dünyanın birçok ülkesini geride bırakan İstanbul'da hizmet eden araçları Yenikapı Meydanı'na toplayarak "araç israfı" şeklinde sunmanın sadece "algı operasyonu" olduğu belirtiliyor.

Tevfik Göksu İmamoğlu'nun yalan iddialarını ispatlama hırsıyla her birimden belli sayıda araç istediğini açıkladı ve ekledi: 

Hatırlarsanız seçim kampanyası sürecinde 1717 tane makam aracından bahsetmişti. Galiba makam aracı bulamayınca şimdi de sahadaki arazideki hizmet araçlarını getirtmeye karar vermiş. Bunların hepsi arazide kullanılan hizmet araçları.

Aldığım bilgilere göre her birimde sen 3 araç göndereceksin diye talimat verilmiş. Evde bakım, sosyal hizmet dahil arazideki araçları toplamışlar. Salı gününe kadar da devam edecekmiş! Şu andaki durum şu ortaya attıkları iddiaları ispatlamaya çalışıyorlar.

ŞOV UĞRUNA HİZMETLER DURDU

Göksu ayrıca, "Bir taraftan insanları ekmeğinden ediyorsunuz, bir taraftan her köşesinde bu şehrin bir yeni siyasi şov uğruna hizmeti durduruyorsunuz. Dağ fare doğurmuştur. Güneş balçıkla sıvanmaz. Hak ve hakikatler mutlaka ortaya çıkar.

Bu araçlar söylediğimiz gibi zabıtanın, sosyal hizmetlerin, evde bakım hizmetlerinin vs. kullandığı hizmet araçlarıdır. 1717 makam aracından da söz ettiler aylarca. hani 1717 makam aracı?" sözleriyle tepki gösterdi.

SİZ MİLLETİ KÖR MÜ ZANNEDİYORSUNUZ ?

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, İstanbul'da gerçekleştirilen trajikomik algı operasyonuna  "Bırakın bu yalanı dolanı! Siyasetin bir ahlakı olur. İBB’nin hizmet araçlarını bir alana çekip “makam saltanatı” diye algı operasyonu yapıyorsunuz! Siz milleti kör mü zannediyorsunuz? Kamyonetler, Clio araçlar nasıl makam aracıymış? İş yapamayınca algı operasyonu yapıyorlar! " sözleriyle çok sert tepki gösterdi.

ENGELLİ ARAÇLARINI DA TOPLATTILAR

İBB Engelliler Hizmet biriminde çalışan bir vatandaş, telefonuna gelen talimatı sosyal medya üzerinden paylaştı. O talimatta, söz konusu birimde hizmet veren araçların yüzde 80'inin 6-7-8 Eylül tarihlerinde hizmet dışı kalacağı ve bu nedenle araç şoförlerinin işbaşı yapmayacağı görülüyor.

Çekilen fotoğraflarda, İBB bünyesindeki bazı bisikletlerin de Yenikapı'ya götürüldüğü görüldü.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında