Soylu'dan Sedat Peker'le ilgili yeni hamle

Bakan Soylu, yakalanan uyuşturucu baronu Çetin Gören'le Sedat Peker'in fotoğrafını paylaştı: İşin içinde bu ve bunun yanındakiler var. Peki, Çetin Gören kimdir?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan uyuşturucu baronu Çetin Gören'le Sedat Peker'in fotoğrafını paylaştı.

Bakan Soylu, TRT Haber'deki konuşmasında, Peker ile ilgili paylaşımında, "İşin içinde bu ve bunun yanındakiler var." ifadelerini kullandı.

Sedat Peker ile uyuşturucu baronu Çetin Gönen

Çetin Gören, Haziran 2020'de düzenlenen "Bataklık Operasyonu" kapsamında gözaltına alınan isimlerden biriydi.

Bataklık Operasyonuda Nejat Daş da onunla birlikte gözaltına alınmıştı.

Uluslararası işbirliğiyle dün başlayan "Bataklık Operasyonu" kapsamında gözaltına alınan 74 kişiden, örgütün 2 tepe yöneticisi Nejat Daş ve Çetin Gören de yakalanmıştı. Suç şebekesinin, uyuşturucu gelirlerinden elde ettiği kazanç ile FETÖ'ye de finans sağladığı saptanmıştı. 

Operasyonların düzenlendiği günlerde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye dahil 9 ülkede gerçekleştirilen ve 'Bataklık' adı verilen, cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç gelirleri operasyonunda 67 kişinin gözaltına alındığını söylemişti.

Soylu, "Şu ana kadar nakdi olarak 70 milyon liraya el konuldu. Toplam tüm süreçleri ile beraber 500 milyonun üzerine çıkabilecek bir nakdi ve suç gelirleri toplamı söz konusu olacak" demişti.

 Gözaltına alınan kişiler arasında, örgütün 2 lideri Nejat Daş ve Çetin Gören'in de olduğu öğrenilmişti.

Örgüt liderlerinden Çetin Gören'in "Padişah" yazılı fotoğrafının arama yapılan lüks adreste, duvarda asılı olması dikkat çekmişti. 

Çetin Gören'in, hem Brezilya hem Hollanda'da 26 yıl hapis cezasıyla INTERPOL tarafından kırmızı bültenle arandığı ve cezaevi firarisi olduğu da ortaya çıkmıştı.

OPERASYON SÜRÜYOR

Çetin Gören'in göründüğünden daha büyük bir uyuşturucu baronu olduğunu, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük baronlarından biri olduğunu belirten İçişleri Bakanı Soylu, Sedat Peker ile fotoğrafını paylaştıktan sonra, "Bataklık Operasyonu"nun hala devam ettiğini belirterek Sedat Peker'e mesaj verdi.

Detaylar Geliyor...

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında